Tarihi yanlışlara savaş açan asker
Okurların karşısına “Türk Tarihi Kronolojisi” adlı kitabıyla çıkan çıkan Kenan Sağlam sanılanın aksine tarihçi değil bir tıp doktoru. Uzun yıllar GATA’da görev yapan Profesör Tabip Tuğgeneral Kenan Sağlam tıp alanında 100’den fazla yurt dışı ve bir …

KAYNAK : YENİÇAĞ.COM.TR (TIKLAYINIZ)
Okurların karşısına “Türk Tarihi Kronolojisi” adlı kitabıyla çıkan çıkan Kenan Sağlam sanılanın aksine tarihçi değil bir tıp doktoru. Uzun yıllar GATA’da görev yapan Profesör Tabip Tuğgeneral Kenan Sağlam tıp alanında 100’den fazla yurt dışı ve bir o kadar da yurt içi yayını, 500’den fazla bildirisi, 20’den fazla tıp kitabı yazarlığı ve editörlüğü olan donanımlı bir tıp adamı. Prof. Dr. Kenan Sağlam tarihçi olmadığı halde, bu alanda gördüğü yanlışlıkları düzeltmek amacıyla giriştiği Türk tarihinin kronolojisini yazma sürecini şöyle özetliyor:
“Seneler önce bilgisayarın başında ilgimi çeken bazı konuları araştırırken, arama motoruna ‘Kronolojik Türk tarihi’ yazdım. Karşıma çıkan bağlantılara sırayla girmeye başladım. Bilgiler hiç ummadığım kadar kirli idi. Neredeyse hiç birisinde birbirini tutan bilgiler yoktu. Tarihler, sınırlar, isimler birçok kaynakta birbirinden farklı idi. Devletin resmi kurumlarının sayfalarında bile ortak bir dil yoktu. Daha da kötüsü, çok girilen bağlantılardan birçoğu yalan, bölücü, Türk tarihine hakarete varan cümleler kuran, farazi, yanıltıcı bilgiler içeriyordu.
Bu bilgilerden akla yakın olanları toplayıp kendi ‘Kronolojik Türk tarihi’ notlarım olsun istedim. Niyetim topladığım bu bilgileri sanal dünyada yayınlayıp, arayıcıların mümkün olduğunca doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktı. Özellikle bilgiye aç genç beyinlerin, o Türk karşıtı saçma sapan kaynaklar yerine, ayakları bu topraklara basan birinin derlediği bilgilere ulaşabilmesiydi.
İşin içine girdikçe ne kadar güç bir işe giriştiğimi fark ettim. Ben bir tarihçi değilim, çok amatörce Türk tarihine meraklı biriyim. Okuduğum kitapların, dergilerin ve sanal dünya kaynaklarının, bu büyük tarihin kısacık özetlenmesinde bile, çok yetersiz olduğunun farkındayım. Ama iyi bir başlangıç olabilir diye düşünüyorum. Belki birileri bu amatörce çalışmayı geliştirip, sonuçta en doğru bilgileri içeren, genç beyinlere (yanıltıcı bilgiler dışında) kronolojik Türk tarihini sunabilen gerçek bir kaynakça ortaya çıkarabilir.
Yazım sırasında çoğu kaynağın farklı bilgiler verdiği tarihler, sınırlar, isimler arasından en çok sözü geçeni veya aklıma en çok yatanını seçtim. Başka bazı milletlerin de sahiplendiği tarihi toplulukları veya devletleri, fikir süzgecimden geçirdim, Türklükle bağlantıları olduğuna inandıklarımı Türk olarak değerlendirdim (Sümerler, Moğollar, Cengiz İmparatorluğu vb.). Türk olup olmadığı tartışılan topluluk ve devletleri de Türk kabul ettim. Adı üstünde ‘tartışma’, ancak kültür emperyalizminin baskısındaki toplumumuzda, bu devlet ve topluluklar her milletten kabul edilebiliyorlar fakat bir türlü Türk olamıyorlar.
Türklerin tarihi ne yazık ki daha çok Çin, Arap, Rus, Batı kaynaklarından öğrenilmektedir.