Sektöre yön veren bir konuma ulaştık
Yerli ve milli dört füzenin TSK’nın harekât imkân ve kabiliyetlerini daha da artıracağını vurgulayan Bakan Güler, “Savunma sanayi ekosistemimiz; güçlü altyapısı ve ileri teknolojisi ile uluslararası sektöre de yön veren bir konuma ulaştı” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyaçları doğrultusunda başlatılan TAYFUN, SUNGUR, Karaok ve Topçu Roketi Lazer Güdümlü-230 füzeleri için seri üretim sözleşmesi Savunma Sanayi Başkanlığı’nda düzenlenen törenle imzalandı.
Törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yanı sıra; Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Roket Sanayii ve Ticaret AŞ (ROKETSAN) Genel Müdürü Murat İkinci ve savunma sanayisinin sektör temsilcileri katıldı. Bakan Güler, törende yaptığı konuşmada, birbirinden farklı çap ve özelliklerdeki bu füzelerin TSK’nın harekât imkân ve kabiliyetlerini daha da artıracağını söyledi.
‘Güçlü Türkiye’ vizyonu
Türkiye’nin son 20 yılda “büyük ve güçlü Türkiye” vizyonu ile yerli ve millî savunma sanayisinde kapsamlı yatırımları hayata geçirdiğini, bunun neticelerini de birer birer almaya başladığını belirten Güler şöyle devam etti:
“Yıllar önce hayal olan birçok savunma sanayi ürünü, bugün artık kendi imkânlarımızla tasarlanıp üretiliyor ve geliştiriliyor. Ayrıca yerli ve millî bu ürünlerimiz, çok sayıda kardeş ve dost ülkeye ihraç edilerek onların da ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Gururla ifade etmeliyim ki savunma sanayi ekosistemimiz; güçlü altyapısı ve ileri teknolojisi ile uluslararası sektöre de yön veren bir konuma ulaştı.” Türkiye’nin yakın coğrafyasındaki kaotik ortamın, risk, tehdit ve tehlikeleri her zamankinden daha öngörülemez hâle getirdiğini kaydeden Güler, “Bu hassas dönemde ülkemizin, hakkını ve hukukunu korumak için güçlü bir Silahlı Kuvvetlere sahip olmamız hayati ehemmiyeti haizdir” ifadelerini kullandı.
‘Yapacak çok işimiz var’
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de, TSK’nın Türk savunma sanayisi ürünlerini kullanmaktan gurur duyduğunu ifade etti.
Savunma sanayisinde yüzde 80’lere ulaşan yerlilik oranına değinen Görgün, “Dünya, bunu gıptayla izler durumda; ama yapacak daha çok işimiz var” dedi.
ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci de, füze sistemlerini yerli ve milli imkanlarla geliştirmenin haklı gururunu taşıdıklarını söyledi.