Dolar 45,3785
Euro 53,4640
Altın 6.810,59
BİST 15.107,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 19°C

ŞEHİT ANNELERİ, ANNELER GÜNÜ’NDE EVLATLARININ KABRİ BAŞINDA DUA ETTİ

Kayseri’de şehit anneleri, Anneler Günü’nde evlatlarının kabrini ziyaret etti.

ŞEHİT ANNELERİ, ANNELER GÜNÜ’NDE EVLATLARININ KABRİ BAŞINDA DUA ETTİ
11 Mayıs 2026 15:01
25

Kayseri’de şehit anneleri, Anneler Günü’nde evlatlarının kabrini ziyaret etti.

Şehit anneleri, Kartal Şehitliği’nde düzenlenen programda, çocuklarının kabrine çiçekler bıraktı, dua etti ve Kur’an-ı Kerim okudu.

Ziyaret sırasında duygulanan anneler, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Uzman Çavuş Nuh Kürşat Temizyürek’in annesi Ayşe Temizyürek, AA muhabirine, 2016’da şehit olan oğlunun görev yaptığı sırada dağ başında olsa bile Anneler Günü’nü kutladığını söyledi.

Şehit oğlunun kabrini her Anneler Günü’nde ziyaret ettiğini belirten Temizyürek, “Oğlum arkadaşına şehit olurken tembih etmiş, ‘Her bayramda, özel günlerde ailemi, ben arar gibi ara’ demiş. Arkadaşı arayıp Kürşat’ın sorduğu gibi ‘Anneciğim, babacığım nasılsın, kardeşlerim nasıl, Anneler Günü’nüz kutlu olsun’ der. Arkadaşının sesini duyduğum zaman aynı Kürşatımı duymuş gibi hissediyorum. Ben de ona ‘Yavrum, oğlum’ diye sesleniyorum.” diye konuştu.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er İsmet Eraslan’ın annesi Özlem Eraslan da Anneler Günü’nün hüzünlü geçtiğini söyledi.

Oğlunun 2023’te şehit olduğunu ifade eden Eraslan, “O bana gelecekti bir çiçekle ama ben ona geldim. Yapacak bir şey yok, vatan sağ olsun.” dedi.

Eraslan, her Anneler Günü’nde oğlunun mezarını ziyaret ettiğini vurgulayarak, “Geliyorum buraya dertleşiyorum oğlumla. O beni dinliyor, anlıyor, biliyor, görüyor. Oğlum Rabbimizin bize bir emanetiydi. Bize verdiği emanetini bizden şehit mertebesi vererek aldı. Bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ergün Haktanıyan
ETİKETLER: Anneler, şehit