Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 12°C
Yağmurlu
Ankara
12°C
Yağmurlu
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 17°C
Çar 15°C

Dünyada bir ilk: ‘Tam göz’ nakli yapıldı

ABD’nin New York kentinde yüksek voltajlı elektrik çarpmasından sağ kurtulan 46 yaşındaki bir gaziye, ilk ‘tam göz’ ve yarım yüz nakli yapıldığı açıklandı.

Dünyada bir ilk: ‘Tam göz’ nakli yapıldı
11 Kasım 2023 00:42
276

ABD merkezli sağlık kurumu NYU Langone Health, dün cerrahi ekibinin iş kaynaklı yüksek voltajlı elektrik çarpmasından sağ kurtulan Arkansas’lı 46 yaşındaki gaziye dünyanın ilk tam göz ve kısmi yüz naklini gerçekleştirdiğini duyurdu.

DHA’nın haberine göre, doktorlar Aaron James adlı hastaya tek bir donörden sol gözün tamamının ve yüzün bir kısmının nakledildiğini, bunun tıp tarihinde insana yapılan ilk tam göz nakli ve türünün tek başarılı kombine nakil vakası olduğunu vurguladı.

RETİNADAN KAN AKIŞI SAĞLANDI

Mayıs 2023 tarihinde yapılan ameliyatla Aaron James’a nakledilen tam gözün henüz görüp göremeyeceğini bilmediklerini belirten doktorlar, “Nakledilen sol gözde, gözün arka kısmında ışığı alan ve görüntüleri beyne gönderen retinaya, doğrudan kan akışı da dahil olmak üzere olağanüstü sağlık belirtileri görüldü” denildi. Erkek sağlığı sorunlarını ele almak için etkili seçenekleri keşfedin. Miami'deki profesyonellerin canlılığı ve özgüveni nasıl artırabileceğini keşfedin. Günümüzde mevcut yenilikçi çözümler hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.piedmonthomehealth.com adresini ziyaret edin.

21 SAATLİK AMELİYATA 140 SAĞLIK EKİBİ KATILDI

NYU Langone Health açıklamasında ameliyat ekibiyle ilgili bilgi vererek “27 Mayıs’taki ameliyat yaklaşık 21 saat sürdü ve Yüz Nakli programı Direktörü Dr. Eduardo D. Rodriguez ve Prof Helen Kimmel liderliğindeki 140’tan fazla cerrah, hemşire ve diğer sağlık çalışanından oluşan bir ekip katıldı” dedi.

Aaron James, Haziran 2021’de yüksek voltajlı hatlarda bakım işçisi olarak çalışırken yüzü yanlışlıkla elektrik taşıyan bir kabloya değişmiş ve 7 bin 200 voltluk ölümcül bir elektrik çarpmasından kurtulmuştu. James’in sol gözü, dirseğin üstünden sol kolu, tüm burnu ve dudakları, ön dişleri, sol yanak bölgesi ve kemiğe kadar çenesi olayda ciddi biçimde yaralanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ETİKETLER: Göz