Dolar 34,2329
Euro 37,1277
Altın 3.009,16
BİST 8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Açık
Ankara
18°C
Açık
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 17°C

DERSHANELER GERİ GELİYOR!

DERSHANELER GERİ GELİYOR!
19 Nisan 2016 12:28
112

 

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, kapatılan dershanelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Ermiş; dershanelerin yeniden açılacağının sinyallerini verdi. 19 Nisan 2016 Salı 03:59 3 0 Kamuajans.com – Anayasa Mahkemesi kararından sonra Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Buna göre özel öğretim kursları, 3 yerine 5 ders verebilecek. Bu da dershanelerin geri dönmesi demek.

 

Bir farkla; artık dershane yerine özel öğretim kursu diyeceğiz. Yeni düzenlemeden en çok temel liseler ve okul kursları etkilenecek. Resmî lise yöneticileri, düzenlemeden memnun gibi. Çünkü özellikle son sınıf öğrencilerini temel liselere kaptırmayacaklarını düşünüyorlar. Temel liseler ise hızla özel öğretim kursuna dönme telaşında. Eğitim uzmanları temel liselerin birkaç yıl içinde kendiliğinden kapanacağı düşüncesinde.

 

MEB, okul kurslarının devam etmesini istiyorsa bir an önce okul yöneticilerinin kurs ücreti mağduriyetini gidermelidir. Zira okul yöneticilerini motive etmeden kurslardan istenilen verim elde edilemez. Bu arada yeni değişikliğe uyum sağlamak için hummalı bir çalışma gözlerden kaçmıyor. Dershane sektörüne yeni aktörler ve rekabet geliyor. Ne diyelim? Yeni süreç inşallah hayırlı olur.

 

MADDE 1 – 20/3/2012 tarihli ve 28239 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (p), 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (f), 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c), dördüncü fıkrasının (d) ve beşinci fıkrasının (d) bentlerinde yer alan “üç” ibareleri “beş” olarak değiştirilmiştir.

 

 Erol Ermiş

EğitimBir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı