Dolar 44,9197
Euro 52,6005
Altın 6.847,49
BİST 14.335,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 6°C
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 18°C

ASSAN ASKERİ CASUSLUK SORUŞTURMASINDA BİRİ ALBAY 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında, Assan Group içerisinde çalışma kaydı olan 1 Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu eski çalışanı, 1 Milli Savunma Bakanlığından ayrılma albay ve 1 eski Assan çalışanı olmak üzere 3 şüpheli gözaltına alındı.

ASSAN ASKERİ CASUSLUK SORUŞTURMASINDA BİRİ ALBAY 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
5 Eylül 2025 16:55
880

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Assan Group isimli şirketin sahibi Emin Öner ve şirket genel müdürü Gürcan Okumuş’un FETÖ silahlı terör örgütüyle irtibatları ve askeri casusluk faaliyetleri tespit edilmişti.

Başsavcılık tarafından şüpheliler hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘askeri casusluk’ suçlarından gözaltı kararı verilmişti. Assan Group altında faaliyet gösteren 10 şirket hakkında ise Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kayyum olarak atanmıştı. 31 Ağustos günü adliyeye sevk edilen şüphelilerden Emin Öner ‘FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma’ suçlarından, şüpheli Gürcan Okumuş ise ‘devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

SORUŞTURMADA 3 YENİ GÖZALTI

Assan Group ismi altında faaliyet gösteren şirketlere yönelik olarak yürütülmeye devam eden soruşturma kapsamında Assan Group içerisinde çalışma kaydı olan 1 Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu eski çalışanı, 1 Milli Savunma Bakanlığından ayrılma Albay ve 1 eski Assan çalışanı olan olmak üzere toplamda 3 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 3 şüpheli bu kapsamda gözaltına alındı.

KAYNAK: İHA
ETİKETLER: Assan, Şüpheli