Dolar 45,0531
Euro 52,7782
Altın 6.624,78
BİST 14.369,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 15°C
Cts 7°C

EMEKLİ TÜMGENERALİN EVİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU! CHP’Lİ VEKİL: ‘YENİDEN SORUŞTURULSUN’ DEDİ

Gülistan Doku dosyasındaki gelişmeler diğer şüpheli kadın ölümlerini de gündeme getirdi AKP’li eski vekil Şirin Ünal’ın evinde ölü bulunan Nadira’nın dosyasının açılması isteniyor.

EMEKLİ TÜMGENERALİN EVİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU! CHP’Lİ VEKİL: ‘YENİDEN SORUŞTURULSUN’ DEDİ
24 Nisan 2026 14:19
577

KAYNAK : YAVUZ ALATAN / SÖZCÜ.COM.TR 

Gülistan Doku ortadan kaybolmasından 6 yıl sonra yapılan soruşturmada önemli bulgular ortaya çıktı. Tunceli eski Valisi dahil 12 kişi tutuklandı. Dosyadaki gelişmeler üzerine diğer şüpheli kadın ölümleri de gündeme geldi.

TAKİPSİZLİK VERİLDİ

23 yaşındaki Nadira Kadirova, 7 yıl önce AKP eski Milletvekili ve emekli tümgeneral Şirin Ünal’ın Ankara’daki evinde ölü bulundu. Kadirova’nın Ünal’ın tabancası ile intihar ettiği iddia edildi.

CHP Sosyal Politikalar Başkanı Aylin Nazlıaka, “Kadirova’nın intihar ettiği iddia edildi. Savcılık hızla takipsizlik kararı verdi, dosyadaki çelişkiler aydınlatılmadı. Bu dosya da yeniden açılmalı, olaya adı karışanlar sorgulanmalı’’ dedi. Nazlıaka, şöyle devam etti:

“Şüpheli kadın ölümü denilerek geçiştirilen olaylar giderek artıyor. Kadirova olayı da bunlardan biri. Geçen yıl 294 kadın cinayeti işlendi ve 297 şüpheli kadın ölümü oldu. İlk kez şüpheli ölümler, kadın cinayetlerini geçti. Aslında şüpheli ölüm diye bir şey yok, korunan failler var. Gülistan Doku olayından 6 yıl sonra organize suç örgütü çıktı.”

Nadira Kadirova – Şirin Ünal

VEKİLE GÖRE İNTİHAR

Olay tarihinde milletvekili olan Şirin Ünal, “Kadirova MS hastası olan eşine bakıyordu. Son 2-3 aydır psikolojik yapısındaki bozulmaları fark ettik. Kendisini odaya kilitleyip intihar ediyor” açıklaması yapmıştı.

Dosyadaki çelişkiler yumağı

Kadirova dosyasında bazı çelişkili durumlar bulunuyor. Olay yerinde hazırlanan tutanakta Kadirova’nın cesediyle silah arasında 153 santimetre olduğu belirtildi.. Daha sonra bilgisayarda hazırlanan krokide ise bu mesafe 57 santimetre olarak ölçüldü. Evdekilerin ifadesi de alınmadı. 

ETİKETLER: Dosya, Kadın, Kadirova, Olay, Ölü