Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 28°C
Çar 25°C

TSK’nın en büyük tatbikatlarından EFES-2024’te bir ilk

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin planlı en büyük tatbikatlarından olan EFES-2024 Tatbikatı’nın Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikat Kontrol Merkezi’nde gerçekleştirildi. 19 ülkeden 87’si yabancı 267 askeri personelin katımıyla gerçekleşen faaliyette, askeri temsilciler tarihinde ilk defa uzaktan bağlantı yoluyla yönetilen tatbikatla ilgili bilgi aldı.

TSK’nın en büyük tatbikatlarından EFES-2024’te bir ilk
4 Mayıs 2024 15:11
180

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin planlı en büyük tatbikatlarından olan ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen EFES-2024 Tatbikatının Bilgisayar Destekli Komuta Yeri’nde Seçkin Gözlemci Günü faaliyeti gerçekleştirildi.

Maslak’taki Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanlığı’nda yapılan faaliyete katılan 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk ile tatbikat direktörü 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, tatbikat öncesi şeref defterini imzaladı.

Seçkin Gözlemci Günü’ne katılan askeri temsilciler, Tümgeneral Rasim Yaldız’ın tatbikat kapsamında brifing vermesinin ardından Tatbikat Kontrol Merkezi’ni gezdi.

Katılımcı ülkelerin temsilcilerinden tatbikat faaliyetleri ile ilgili bilgi alan heyet, son olarak Harp Oyunu Salonu’nu ziyaret etti.

TATBİKAT İLK DEFA UZAKTAN BAĞLANTI YOLUYLA YÖNETİLİYOR

Türkiye’nin de içinde bulunduğu 19 ülkeden 87’si yabancı 267 personel ile 12 kamu kurum ve kuruluşunun katıldığı tatbikatın, Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi’nin ulaştığı yetenek, muhabere bilgi sistemleri altyapısı ve kabiliyetleri sayesinde tarihinde ilk defa uzaktan bağlantıyla yönetildiği öğrenildi.

Tatbikat gereği oluşturulan senaryolarda, gerçekliği artırmak amacıyla müşterek harekat simülasyon sistemi, sosyal medya programı ve kitle iletişim araçları, müşterek tatbikat yönetim modülü gibi birçok modern yazılım ve uygulama kullanıldığı belirtildi.

Bilgisayar Destekli Komuta Yeri safhasının 8 Mayıs’a kadar devam edecek olan tatbikatın Fiili Atışlı Safhası ise 9-30 Mayıs tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.