Dolar 32,5237
Euro 34,7479
Altın 2.491,58
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

TEMAD’DAN BASIN AÇIKLAMASI! ASTSUBAYLAR SİZİN GEVŞEK AĞZINIZLA…

TEMAD’DAN BASIN AÇIKLAMASI! ASTSUBAYLAR SİZİN GEVŞEK AĞZINIZLA…
30 Aralık 2020 19:27
195

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’dan basın açıklaması. 

BEYAZ TV’de yayınlanan bir spor programında eski milli futbolculardan Sinan ENGİN’in başçavuşlara yönelik incitici sözleri ve porgramda bulunan gazeteci Rasım Ozan KÜTAHYALI’nın güşerek tepki vermesi üzerine, bu gün TEMAD Basın açıklaması yaptı. 

Olayın öğrenilmesi üzerine TEMAD Genel Başkanı Hamza DÜRGEN, dün sosyal medya hesabından gerekli işlemin başlatıldığını açıklmaıştı. Bu gün ise TEMAD’ın resmi internet sayfasından yazılı açıklama yapıldı. 

İŞTE O AÇIKLAMA

 

BASIN AÇIKLAMASI

Tarih: 30 Ara 2020

Beyaz TV isimli televizyon kanalında 27 Aralık 2020 tarihinde yayınlanan “Beyaz Futbol” adlı spor programda yorumcu Sinan Engin’in, diğer yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı’ya hitaben “Seni kime benzetiyorum biliyor musun? Hani bu askerideyken başçavuşlar vardı, anladın mı, evde fırçayı yerler, gelip bize bağırırlardı” şeklinde başlayıp, yine aynı yakışıksız üslupla devam eden düşünce ve basın özgürlüğü sınırlarını aşan konuşmaları üzülerek öğrendik.

Askerlik mesleği vatanı savunmak gibi kutsal bir amaç için yapıldığı için milletimizin hassas olduğu, alay ve eğlence konusu edilmemesi gereken bir meslektir. Hele hele vatanı, milleti, bayrağı, toprağı uğruna seve seve en çok gazi ve şehit veren kahraman astsubaylar için bu saygısız ifadelerin kullanılması binlerce muvazzaf, sözleşmeli, emekli astsubay meslektaşlarımızı ve ailelerini rahatsız etmiş ve incitmiştir.  

Şu anda dahi gerek yurt içinde vatanın her karış toprağında, gerek yurt dışında Irak’ta, Suriye’de, Libya’ da, her tür hava ve arazi şartlarında vatanı ve canı pahasına mücadele eden hiçbir asker, hiçbir astsubay “evden yediği fırçadan kaçmak” için oralarda bulunmamaktadır.  

Talihsizlik olarak değerlendirdiğimiz ve art niyetli olmadığına inanmak istediğimiz, bu tür alaycı ifadeleri kınıyor ve söz konusu televizyon kanalını bu konuda bir tekzip yayınlayıp, özür dilemeye davet ediyoruz.

                                                                                                                                                                                        TEMAD GENEL BAŞKANLIĞI

 

MİLLETVEKİLLERİNDEN TEPKİ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili  emekli astsubay Dursun ATAŞ, yaşanan olaya twitter hesabından açıklama yaparak tepki gösterdi. 

ATAŞ yaptığı açıklamada;
 

“Beyaz Tv spor yorumcuları, Sinan Engin ve ROK: Astsubaylar sizin gevşek ağzınızda kirlenecek kişiler değildir. Kahraman Astsubayları tanımak isterseniz;  Ömer Halisdemir’e bakın; şehitliklere ve sınır boylarına gidin, görün, utanın! Sizi kınıyor, özür dilemeye davet ediyorum.” sözlerine yer verdi. 

 

BİR TEPKİ DE CEMAL ENGİNYURT’TAN

Ordu Milletvekili Cemal ENGİNYURT’da yaşanan duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

ENGİNYURT yaptığı açıklamada;

“KAHRAMAN ASTSUBAYLARA DİL UZATANA YAZIKLAR OLSUN. 
Beyaz Futbol adlı spor programında yorumcu Sinan Engin,Rasim Ozan’a “Ben seni kime benzetiyorum biliyor musun?Hani askerideyken başçavuşlar vardı.Evde fırçayı yerler,gelip bize bağırırlardı.”Sinan efendi! ÖZÜR DİLE.” sözlerine yer verdi.