Dolar 45,0697
Euro 52,9176
Altın 6.640,13
BİST 14.329,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 14°C
Cts 8°C

ŞEHİT AİLELERİ YENİ YILI ŞEHİTLİKTE KARŞILADI

Çorum’da şehit aileleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği tarafından düzenlenen programla yeni yılı Çorum Şehitliği’nde kutladı. Gece saatlerinde bir araya gelen aileler, şehitler için dua edip kabirlerini ziyaret etti. Dernek başkanı Galip Deniz, etkinliğin geleneksel hale geldiğini ve şehitlere vefa duygusunu göstermek amacıyla her yıl düzenlendiğini belirtti.

ŞEHİT AİLELERİ YENİ YILI ŞEHİTLİKTE KARŞILADI
1 Ocak 2026 10:12
405

Kaynak : Anadolu Ajansı

Çorum’da şehit aileleri, yeni yıla Çorum Şehitliği’nde girdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Çorum Şubesince, yılbaşı dolayısıyla Çorum Şehitliği’nde program düzenlendi.

Program kapsamında şehit aileleri, gece saatlerinde şehitlikte bir araya geldi. Burada Kur’an okunduktan sonra şehitlerin ruhu için dua edildi.

Çorum Valisi Ali Çalgan, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kubilay Ayvaz, duanın ardından şehit kabirlerini ziyaret etti.

Şehit aileleriyle sohbet eden Çalgan, taziye dileklerini iletti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Çorum Şube Başkanı Galip Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllar önce birkaç şehit ailesiyle başlayan etkinliğin yıllar içinde geleneksel hale geldiğini söyledi.

Şehit ailelerinin birbirlerine “yılbaşı akşamı ne yapıyorsunuz?” diye sorduğunu belirten Deniz, “Biz de şehit ailelerimiz de ‘çatısız evimizde olalım’, evlatlarımızın, eşlerimizin, babalarımızın yanında olalım’ dedik. Yaklaşık 6 yıldır her yılbaşı akşamında şehitlerimizin yanındayız. Amacımız şehitlerimizin yanında olmaktan ziyade, şehitlere vefa duygumuzu göstermek.” dedi.

Etkinliğe son yıllarda protokol üyelerinin de katıldığını dile getiren Deniz, etkinliğe her yıl katılımın arttığını, gelecek yıllarda da geleneği sürdürmek istediklerini kaydetti.

ETİKETLER: çorum, şehit