Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

KHK MAĞDURU ASTSUBAYLAR ULUSAL BASINDA GÜNDEME GELDİ!

KHK MAĞDURU ASTSUBAYLAR ULUSAL BASINDA GÜNDEME GELDİ!
5 Kasım 2019 14:09
521

Atamaları yapılmayan ‘Astsubay Kursiyerler’ ulusal basında.

Eğitimlerini başarı ile tamamladıkları halde atamaları yapılmayan Astsubay Kursiyerlerin mağduriyetini  Av. Prof. Dr. Ersan Şen Habertürk Televizyonunda gündeme getirdi. 

Ersan ŞEN; “KHK’ların mağduriyete yol açtığı söyleniyorsa, konunun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle çözülebileceğini veya TBMM’den yasa çıkartılabileceğini, KHK’larla ilgisi olmayan ASATAK mağdurlarının olduğunu, hakkında kovuşturma ve soruşturma olmayanların haklarının kendilerine teslim edilmesi gerektiğini” söyledi. 

 

 Av. Prof. Dr. Ersan Şen aynı zamanda KHK mağduru 12. Dönem ASATAK mezunu astsubayların avukatlığını yapıyor ve  bu konuda dava açmıştı. 

 

İŞTE O HABER

Atamaları yapılmayan ‘Astsubay Kursiyerleri’nden dava

Eğitimlerini başarı ile tamamladıkları halde atamaları yapılmayan Astsubay Kursiyerleri adına Av. Prof. Dr. Ersan Şen tarafından Ankara İdare Mahkemesi’nde iptal davası açıldı.

“Ülkemizde kanayan bir yara olan mağdur astsubay kursiyerlerin sesini duyurabilmek adına, Ankara İdare Mahkemesi’nde iptal davası açılmıştır.” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Ersan Şen tarafından yapılan açıklama şöyle; 

“Kamuoyuna yansıdığı ve basın tarafından da bilindiği üzere; kısaca “ASTTASAK” olarak bilinen 2016 yılı 12. Dönem Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Kursiyerleri eğitimlerini başarı ile tamamladıkları halde, 30.08.2016 tarihinde nasıpları (atamaları) yapılmayarak, kursu tamamlamalarının ardından izne gönderilmiş ve daha sonra sigorta ile ilişikleri kesilerek işlemlerinin iptal edildiği bildirilmiştir.

Mağdur astsubay kursiyerleri birçok idari girişimde bulunmalarına rağmen bugüne kadar sorunları çözülmemiş, nasıpları yapılmamış ve mağduriyetleri giderilmemiştir. Gerekçe olarak gösterilen 669 sayılı KHK ve 675 sayılı KHK hükümlerinin, astsubay kursiyerlerini kapsamadığı ve işlemlerini iptal eden yasal başka bir düzenleme bulunmadığı, yaşadıkları bu ağır mağduriyetin “hukuk devleti” ilkesi ile bağdaşmadığı tartışmasızdır.

Tüm bu süreç ve uzun uğraşlar neticesinde; yaşanan mağduriyetin giderilmesi için yasal yola başvurmaktan başka çare olmadığı anlaşılmış olup, Ülkemizde kanayan bir yara olan mağdur astsubay kursiyerlerin sesini duyurabilmek adına, Ankara İdare Mahkemesi’nde iptal davası açılmıştır.”

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Av. Prof. Dr. Ersan Şen