Dolar 47,9202
Euro 55,4898
Altın 6.766,28
BİST 14.176,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 28°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
28°C
Parçalı Bulutlu
Pts 28°C
Sal 30°C
Çar 31°C
Per 31°C

İSRAİL VE ABD TÜRKİYE’Yİ SAVAŞA ÇEKMEK İSTİYOR: İRAN’IN BU İŞTEN ÇIKARI YOK

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Gaziantep’e düşen füze parçaları sonrası “İsrail ve ABD, Türkiye’yi savaşa çekmek istiyor. İran’ın Türkiye’yi ve Azerbaycan’ı bu savaşa sürüklemekte hiçbir çıkarı yok. Provokasyonlara karşı son derece sakin kalmalıyız” sözlerini sarf etti.

İSRAİL VE ABD TÜRKİYE’Yİ SAVAŞA ÇEKMEK İSTİYOR: İRAN’IN BU İŞTEN ÇIKARI YOK
11 Mart 2026 14:28
801

KAYNAK : YENİÇAĞ.COM.TR / BARAN YALÇIN

Orta Doğu’daki çatışmalar Gaziantep’e sıçradı. Geçen hafta İran kaynaklı ve Türk hava sahasında imha edilen füze parçası Hatay’a düşmüştü. Şimdi ise benzer bir parça Gaziantep’e düştü.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Gaziantep’e düşen füze parçaları ile ilgili Sözcü TV yayınına bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu.

‘İSRAİL VE ABD TÜRKİYE’Yİ SAVAŞA ÇEKMEK İSTİYOR’

Yavuz, İsrail ve ABD’nin Türkiye’yi savaşa çekmek istediğini belirterek, “İran’ın Türkiye’yi ve Azerbaycan’ı bu savaşa sürüklemekte hiçbir çıkarı yok. Provokasyonlara karşı son derece sakin kalmalıyız” dedi.

‘İRAN’IN BU İŞTEN ÇIKARI YOK’

Türkiye’ye gönderilen füzede İran’ın çıkarının olacağını düşünmediğini belirten Yavuz, “Aklımızda bir soru işareti vardı ama şundan da şüphe etmeliyiz. İran’ın Azerbaycan ve Türkiye’yi bu savaşa sürüklemekte hiçbir çıkarı yok. Yani bu böyle bir şey olursa adamlar gerçekten iyi direniyorlar. Kendi dirençlerine zarar verecek bir eylemde bulunmuş olurlar. Türkiye, İran ile temas ederek olayı soruşturacak. Bu füzenin rotası neydi acaba diye” dedi.

ETİKETLER: İran, Türk