Dolar 48,1346
Euro 56,2214
Altın 7.158,92
BİST 14.610,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 31°C
Açık
Ankara
31°C
Açık
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 28°C
Cts 24°C

GÜNEY KORE SAVUNMA ATAŞESİ KORE GAZİSİNİ ZİYARET ETTİ

Güney Kore Savunma Ataşesi Kurmay Yarbay Sim Pyo Lee, Aksaray’daki hayattaki tek Kore gazisi Mehmet Acar’ı evinde ziyaret ederek Kore-Türkiye dostluğunu vurguladı ve gazilerin fedakarlıklarını andı.

GÜNEY KORE SAVUNMA ATAŞESİ KORE GAZİSİNİ ZİYARET ETTİ
27 Ağustos 2025 01:00
399

GÜNEY Kore Savunma Ataşesi Kurmay Yarbay Sim Pyo Lee, Aksaray’ın hayattaki tek Kore gazisi Mehmet Acar’ı (95) evinde ziyaret etti.

Güney Kore Savunma Ataşesi Kurmay Yarbay Sim Pyo Lee, Aksaray’ın hayattaki tek Kore gazisi Mehmet Acar’ı evinde ziyaret etti. Burada açıklama yapan Ataşe Sim Pyo Lee, “Aksaray’da siz değerli Kore gazilerimizi ziyaret etmekten büyük bir onur duyuyorum. Sizler 71 yılı aşkın bir süre önce, hiç tanımadığınız uzak bir ülkenin özgürlüğü için canınızı ortaya koyarak insanlık için büyük bir fedakarlık yaptınız. Kore halkı sizlerin kahramanlığını ve dostluğunu asla unutmadı” dedi.

‘KORE’Yİ HİÇ UNUTMAMIŞ’

Ataşe Sim Pyo Lee, “Kore ile Türkiye arasındaki güçlü dostluğun temelinde, sizlerin gösterdiği cesaret ve kardeşlik ruhu yatmaktadır. Bu vesileyle, iki değerli Kore gazimizin torunlarına, Kore-Türkiye dostluğu nişanesi adına burs takdim ettik. Bu küçük armağan ile gelecek nesillerin de iki ülke arasındaki kardeşliği sürdüreceğine olan inancım tamdır. Aksaray’da 42 Kore gazisi varmış. Sadece 95 yaşındaki Mehmet Acar kalmış. Biz de evinde kendisini ziyaret edip, Kore anılarını dinledik. Bizleri görünce hüzünlenmesi bizleri çok gururlandırdı. 70 yıl geçmesine rağmen Kore’yi hiç unutmamış” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya
ETİKETLER: Kore