EMUZDER BAŞKANINDAN SERT AÇIKLAMA!
EMUZDER Genel Başkanı Esef MERDOĞLU, uzman çavuşlara tabanca dağıtalacağı konusunda yapılan spekülasyonlara sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak sert bir şekilde tepki verdi.
İŞTE O AÇIKLAMA
TABANCA DAĞITILMASI(!) KONUSUNDA GERÇEKLER.
SADECE ŞİRİN GÖRÜNMEK ve ŞOV YAPMAK ADINA CAMİAMIZIN İYİ NİYETİNİ KULLANIP, HAYAL TACİRLİĞİ YAPAN BAZI ÇEVRELER, UZMANLARIN TABANCA SORUNUN ÇÖZÜLDÜĞÜNÜ BAĞIRIP DURDULAR.
Daha önce bütün sadeliği ile açıklama yapmıştık o açıklamayı daha da sadeleştirerek yapmak ihtiyacı zaruri olmuştur. Bazı çevrelerin büyük bir başarıymış gibi, “TABANCA DAĞITILACAK” nidalarının aslı şu şekildedir:
Uzmanlar zaten, parasıyla tabanca alabiliyordu. Bizler ise; tüm TSK personeline verildiği gibi, kurs bitiminde istihkak olarak devlet dağıtsın istiyorduk. Maalesef gelinen durumda; tabanca yine eski usül alınmaya devam edilecek. Zira yeni yapılan düzenleme; zor alım tabancalardan uzmanlar da edinebilir maddesinden ibarettir.
Zor alım tabancanın ne olduğunu bilmeyenler için yeri gelmişken şu şekilde açıklayabiliriz: “Devlet, zorla el koyduğu ve adli depolarda biriken, ruhsatsız tabancaları ruhsatlandırarak bedeli karşılığı, asker ve polise satışa çıkartır. Bu şekilde satılan tabancalara zoralım denir. Şimdiye kadar bu tabancalar, sadece subay ve astsubaylara satılırdı. Eskiden MKE fiyatları çok pahalı olduğu için, bu tabancalara rağbet edilirdi. Ancak, zoralım tabanca son yıllarda kimsenin tamah ettiği bir şey değil.
ÖZETLE; UZMANLARA BEDAVA TABANCA DAĞITILACAK ŞEKLİNDEKİ YAPILAN AÇIKLAMALAR TAMAMEN YANLIŞ ÇIKMIŞTIR. YAYINLANAN EMİRDE DE BU AÇIKTIR. TABANCA DAĞITILACAĞI DOĞRUDUR. ANCAK İLGİLİ EMİR ŞU ŞEKİLDEDİR: “UZMANLARIN PARASIYLA ALMALARI UZUN SÜRDÜĞÜ İÇİN, TABANCA EDNİNE KADAR, DEPOLARDAN ZİMMETLE TABANCA VE 25 MERMİ VERİLSİN”
SONUÇ OLARAK, UZMANLARA İSTİHKAK TABANCA VERİLMESİ İLE İLGİLİ BİR KANUN ÇIKMAMIŞTIR. YİNE BEDELİ KARŞILIĞI ALINACAKTIR. ANCAK, TABANCA ALMA İŞLEMLERİ UZUN SÜRDÜĞÜ İÇİN, TABANCA ALANA KADAR DEVLET ZİMMETLE TABANCA VERECEK ve BU SİZİN OLMAYACAK.
(İlgili emir ekte resim olarak paylaşılmıştır)
Camiamızın bilgilerine ve takdirine saygılarımızla ve üzülerek sunuyoruz.
UZMAN ÇAVUŞLARA MİRİ (KADRO) SİLAHI VERİLECEK! TIKLAYINIZ…