Dolar 50,1572
Euro 56,1178
Altın 6.522,87
BİST 11.333,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 11°C
Çok Bulutlu
Ankara
11°C
Çok Bulutlu
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 8°C
Sal 10°C

Astsubayı da yaraladı! Afyonkarahisar saldırısı: 8 kişinin ölümündeki iddia belli oldu!

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde 5 Kasım 2026’da 8 kişinin pompalı tüfekle öldürüldüğü saldırıların, alacak-verecek anlaşmazlığıyla başladığı öne sürüldü. Bu iddia, şüpheli Arif Sefa Ö.’nün köylüsü Ali İhsan Adatepe’ye ait. Saldırının nedenine …

Astsubayı da yaraladı! Afyonkarahisar saldırısı: 8 kişinin ölümündeki iddia belli oldu!
6 Kasım 2026 14:20
27

KAYNAK : MEMURLAR.NET

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde 5 Kasım 2026’da 8 kişinin pompalı tüfekle öldürüldüğü saldırıların, alacak-verecek anlaşmazlığıyla başladığı öne sürüldü. Bu iddia, şüpheli Arif Sefa Ö.’nün köylüsü Ali İhsan Adatepe’ye ait. Saldırının nedenine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Saldırının nedeni ne? Köylüden alacak iddiası

Adatepe’nin anlattığına göre şüphelinin biçerdöver işi yapan kişilerle arasında alacak-verecek sorunu vardı ve daha önce bu kişilerden dayak yemişti. Adatepe, taraflar telefonda görüşüp buluşma ayarladıktan sonra buluşmada pusu kurulduğunu duyduğunu söyledi.

Adatepe ayrıca şüphelinin kaçarken aracını vermeyenlere ateş açtığını iddia etti. Kıyır Köyü Muhtarı Lütfü Yaşar ise saldırganın köyün dışından geldiğini ve bir husumet olmadığını söyledi. Yaşar’a göre saldırgan aynı güzergahta önüne çıkanları hedef aldı.

İşte Ali İhsan Adatepe’nin açıklamaları:

“Duyduğum kadarıyla alacak verecek meselesi varmış. Biçerdöverciler vardı, onlarla alacak verecek meselesi varmış. Kırşehirli herhalde onlar. Daha önce biçerdöverciler çocuğu dövmüşler. Dövdükten sonra tekrar telefonla görüşüyorlar; ‘gelin vereyim, anlaşalım’ diyor. O tarafta büyük köyün orada buluşuyorlar. Onlar geldiğinde pusu kurmuş, bunları vurmuş, bizim bildiğimiz kadarıyla” .

“Onları vurduktan sonra tekrar oradan Kıyı tarafına doğru gidiyor. Kıyı tarafına giderken yolda iki kişi denk geliyor. Arabayı değiştirmek istiyor, onlar da arabayı vermeyince onları da vuruyor. Tekrar oradan Bayat tarafından, Çıkrık tarafından dolanıyor, Fethibey yolundan Gazlıgöl tarafında kadın öğretmenlere denk gelmiş. Onlara ‘inin, arabayı değiştireceğim’ demiş. Onların da birisi iniyor, birisi inmiyormuş herhalde. Hareket etmiş, arabayı almak için onları da vurmuş. Bizim bildiğimiz kadarıyla bu kadar”

Saldırılar hangi köylerde yaşandı?

Saldırılar İhsaniye’ye bağlı Yukarıtandır, Ayazini ve Kıyır köylerinde gerçekleşti. 112 Acil Çağrı Merkezine üst üste ihbarlar geldi. Ayazini ve Kıyır’da 3’er kişi ölü bulundu, Yukarıtandır’da ise 2 kadın öğretmen vuruldu.

Saldırılarda Ahmet Uzel, Bekir Toprak, Noman Toprak, Seydi Ahmet Aydoğmuş, Satı Aydoğmuş ve İsmail Şen hayatını kaybetti. Bir kişi ağır yaralandı.

Hayatını kaybeden öğretmenler kim?

Ölenler arasında 2 öğretmen bulunuyor. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hilal Mete (31) olay yerinde, Yukarıtandır Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Ayşe Sena Demir (46) ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Şüpheli Eskişehir’de nasıl yakalandı?

Şüpheli, kaçarken Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bir otomobili gasbetti. Araç çamura saplanınca yaya olarak kaçtı, ardından Taşlık Mahallesinde başka bir aracı ele geçirdi.

Polis ve jandarma ekipleri bu aracın önünü kesti. Şüpheli ekiplere ateş açtı ve sağ olarak yakalandı. Çatışmada bir astsubay hafif yaralandı.

Eskişehir Valiliği, şüphelinin ortak operasyonla sağ ele geçirildiğini açıkladı. Şüphelinin yaklaşık 2 yıl önce eşinden boşandığı, bir çocuk babası olduğu ve Bozüyük köyünde çiftçilik yaptığı öğrenildi.