Dolar 48,1346
Euro 56,2214
Altın 7.158,92
BİST 14.610,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 33°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
33°C
Parçalı Bulutlu
Per 32°C
Cum 27°C
Cts 24°C
Paz 26°C

10 bin kişiyle Anıtkabir ziyareti

Türk Eğitim Derneği (TED), Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle 10 bin kişiyle Anıtkabir’i ziyaret etti.

10 bin kişiyle Anıtkabir ziyareti
11 Ekim 2023 02:11
196

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü ve TED’in 95’inci yılı nedeniyle10 bin TED mensubu Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir’de Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından TED Başkanı Selçuk PehlivanoğluAnıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak, şunları yazdı:
“Atam, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, sizin ilhamınızla kurulan Türk Eğitim Derneği Ailesi olarak huzurunuzda bulunmaktan onur duyuyoruz. Cumhuriyetimizi kuran kadrolar tarafından 1’inci Meclis’te ‘Türk Maarif Cemiyeti’ adıyla kurulan Türk Eğitim Derneği’nin 95’inci yılını kutlamak ve bir Cumhuriyet kurumu olarak ülkemize hizmet etmek bizim gurur kaynağımız ve en önemli ödevimiz. ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder’ sözünüz bizim daima rehberimiz olmuştur. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, ülkemiz eğitim politikalarına katkı sunmak ve değerlerimize sahip çıkan donanımlı bireyler yetiştirmek için var gücümüzle yorulmadan çalışmaktayız. Maddi olanakları yetersiz ancak başarılı öğrencilere verdiğimiz burslar ile bugüne kadar 50 bin çocuğun yaşamını aydınlattık. Bu yıl yaşadığımız Kahramanmaraş depremlerinde ebeveyn kaybı yaşayan bine yakın çocuğumuzun iyi bir eğitim almasını sağlamayı da boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Bursiyerlerimiz, bağışçılarımız, öğretmenlerimiz, akademisyenlerimiz, sporcularımız, öğrencilerimiz, velilerimiz, gönüllülerimiz ve mezunlarımız ile binlerce bireyden oluşan TED Ailesi olarak huzurunuzdayız ve daima sizin gösterdiğiniz yolda yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin nice yüzyıllarca payidar kalmasını diliyoruz. Ruhunuz şad olsun. Saygı ve minnetle.”

ETİKETLER: Cumhuriyet, Eğitim