Dolar 37,9944
Euro 41,1355
Altın 3.702,91
BİST 9.649,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 16°C
Paz 16°C

Eğitimini tamamlayan 2 bin 140 jandarma komando uzman erbaş mezun oldu

Karabük’te temel eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 2 bin 140 komando için tören düzenlendi.

Eğitimini tamamlayan 2 bin 140 jandarma komando uzman erbaş mezun oldu
28 Aralık 2024 18:48
45
AA

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda 36. dönem jandarma uzman erbaş komando kursu kapanış töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, uzman erbaşların Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve bağımsızlık aşkının ete kemiğe bürünmüş hali olduğunu belirterek, “Bugünden itibaren ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi sizlerin göğsünde dalgalanacaktır. Hangi şartta olursanız olun milletimizin bağımsızlığı ve birliği için yılmadan, yorulmadan mücadele edeceğinize olan inancımız tamdır. Şimdi görev sizindir. Zaferleriniz milletimize armağan, adınız ise tarihe mühür olsun. Cesaretiniz daim, yolunuz açık olsun” dedi.

“GENÇ SİLAH ARKADAŞLARIMI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM”

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Aykut Tanrıverdi de 2 bin 40 jandarma uzman erbaş ile 100 sahil güvenlik uzman erbaşın, komando temel kursunu başarıyla tamamladığını anlatarak, “Genç silah arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Uzman erbaşların Türkiye’nin her köşesinde omuz omuza, büyük özveri ve heyecanla ülkenin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin kanı ve canı pahasına mücadele edeceğini vurgulayan Tanrıverdi, şöyle konuştu:

Genç arkadaşlarımızın burada kazandıkları bilgi, beceri ve bedeni kapasite sayesinde gelecekte cesaret ve fedakarlıkla yüce Türk milletine, Türk devletine, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na tam bir sadakatle temel askeri ve mesleki kuralları benimsemiş olarak görev yapacaklarına inancım tamdır.

NEFES KESEN KARELER

Konuşmaların ardından Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı ekibi gösteri sundu.

ETİKETLER: jandarma, Komutan, Uzman Erbaş