Dolar 32,4985
Euro 34,8634
Altın 2.473,90
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 18°C
Paz 21°C

BİR KEZ OLSUN ASSUBAYLARI DÜŞÜNÜN

21 Şubat 2018 12:47
147

Pazar, 08 Kasım 2015 16:17

Kıymetli Meslektaşlarım;

Bir önceki yazımızda duyurmuştuk. Genelkurmay Başkanı, 29 Ekim resepsiyonundan hemen sonra,  her kuvvetten 5 assubay ile  Etiler Orduevinde bilgilendirme toplantısı yapıyor. Evet yanlış duymadınız,  Genelkurmay Başkanı , orduevinde personeli toplayıp sorunları öğrenmiyor, zaten konulara vakıf, aksine özlük hakları konusundaki gelişmelerden personelini bilgilendiriyor.

Er harçlıklarından tutun da, uzman çavuş, uzman jandarma çavuş ve assubay özlük hakları, intibaklar, tazminatlar maaş iyileştirmeleri, göstergeler vs. hepsinin çalışması Genelkurmay da yapılıyor.  Yani tümünün yasal anlamda çıkış kaynağı Genelkurmay! Bu konuda askeri ve siyasi otorite  ile görüşenler ise  EMUZDER ve EMUJAD!

İşte bu ortamda, başbakan Malatya Mitinginde assubaylar, uzman çavuşlar, polisler için açıklama yaparken, Genelkurmay Başkanı, personeli toplayıp bilgilendirirken,   Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER ) ve Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) yaptığı görüşmeler ve kat ettiği mesafeler ile ilgili peş peşe açıklama yaparken, “temsilcinizim” diyen derneğimiz (TEMAD) ne yapıyor?

Ben size söyleyeyim; İstanbul TEMAD’dan sonra,  muhalif gördükleri TEMAD şubelerinin yanında, yeni şubeler açarak, adeta TEMAD’ı  şube bazında bölme ve 2017 deki TEMAD seçimlerini garantiye alma derdindeler.

  Biliyorsunuz, mevcut yönetimi desteklemeyen,  İstanbul TEMAD yönetimini, Genel Merkez, seçim yolu ile değiştiremeyince, başka yolları denediler; iki kez kapısına dayandılar, çilingir getirdiler,  karakolluk, davalık oldular.

Baktılar olmuyor, şubeyi toptan kapattılar. Yerine Bakırköy’de  “çakma” bir şube açtılar ama tutmadı. “Besleme şube” 2 ay dayanamadı, kapısına kilit vuruldu. Kapandı gitti.

Şimdi aynı oyunu, Eskişehir de sergilenmeye çalışılıyor. TEMAD seçimlerinde kendilerini desteklemediklerini düşündükleri, Eskişehir TEMAD’ı yeni şube kurarak bölmeye uğraşıyorlar.

“Şimdiki  taktikleri, Seçim yolu ile değiştiremedikleri yönetimi , yeni bir şube açarak bölmeye çalışmak. “

 Bunun için Eskişehir’de yeni şube için yer bile ayarlanmış, şube kurulması TEMAD Genel merkezince onaylanmış, hatta başkan olacak kişi bile  belirlenmiş ve  hazırlıklar son noktaya gelmiş.

Konuyu araştırdım; Yeni şube kurulma çalışmalarında,  Eskişehir TEMAD’ın haberi yok, bilgi verilmemiş, görüşü alınmamış.  Tıpkı İstanbul’daki gibi, tepeden inme bir kararla bu işi yapıyorlar. Seçimle iş başına gelen Şube Başkanı ve onun yönetimine, nezaketen bile bilgi verilmiyor.

İçinizden bazı arkadaşlar şunu diyebilir, “ne var bunda? Şube sayısını artması iyi değil mi?”

Evet şube sayısının artması önemli ancak, bu sayı sadece muhalif gördükleri şubeleri bölmek için yapılırsa yanlıştır. Madem öyle; KONYA, ANTALYA gibi,  assubayların yoğun olduğu illerde de başka şubeler açılsın. Buralarda büyükşehir sonuçta. 

KONYA ve ANTALYA’da neden yeni şube açmıyor Bay KESER?

Hani bize diyorlardı  ya “TEMAD’ı eleştrimeyin, TEMAD’ı bölüyorsunuz” İstedim ki;  TEMAD’ı kimler bölüyor görünüz!

Kısacası sevgili meslektaşlarım;

Haklar masadayken, ne Genelkurmay ile ne de hükümet ile görüşme şansı olmayan mevcut yönetim, çaresizlik ve çözümsüzlük içinde kaldığı durumdan kurtulmak için, duydukları her iyi haberi;  “biz yaptık, biz başardık” modundalar.

Başarılı olsalar zaten seçimlerde kimse bunları yıkamaz, demek ki kendilerinin 2017 deki seçimi kaybedeceklerini biliyorlar, bu yüzden şimdiden 2017 deki TEMAD seçimleri için çalışma yapıyorlar.  Temsilcimiz olan derneğin son durumu maalesef yukarıda anlattığım gibi.

TEMAD’IN GÖRÜŞMELERİ  DEVLET SIRRI MI?

Saygıdeğer Meslektaşlarım;

Dikkat ediyor musunuz? bilmem.  TEMAD’ın internet sitesine bakıyoruz;  hiç bir şey yok, bir de emsali olan diğer dernekler,  EMUZDER ve EMUJAD’a bakıyoruz;  harıl harıl çalışmalar,  görüşmeler ve en önemlisi üyelerine  bilgilendirme ve aksiyonerlik  devam ediyor. 

TEMAD’ın resmi internet sitesini incelediğimizde, görüşme bakımından,   sadece siyasetçilerle gerçekleşen ziyaretlere ait fotoğraf paylaşılıyor.

Ziyarette ne görüşüldü?

 Ne konuşuldu?

 Hangi çalışmalar yapılarak,  nasıl bir dosya verildi?

Siyasetçiler size ne söz verdi?

Veya siz bir söz verdiniz mi?

Tek satır açıklama yok.

Sanki görüşmeler devlet sırrı!

Sanki amcaoğulları, teyze kızları rutin bir ziyarete gelmiş, beraber çay içip hal hatır sormuşlar, bir kaç da fotoğraf çekilerek üyelerine duyurmuşlar…

Çok yazık ediyorlar…

 Ahmet KESER ve ilk yönetimi, çok iyi bir çıkış yaptı ama durması gereken yerde durmayarak, ekranlarda, assubay hakları ile ilgisi olmayan, maksadını aşan konuşmalar yaparak, askeri ve siyasi otorite ile diyalog kapısını kapattılar.

Şimdi yine, benzer şekilde kendi alanının dışına çıkarak, muhalefet lideri gibi sert eleştirilerde bulunuyor. Kendisine hatırlatmak isteriz, kendisi siyasetçi değil, dernek başkanı!

Kendisinin,  temsil ettiği bir meslek grubu var. Bu meslek grubunda her görüşten insan var. Yani hepsi onun gibi düşünmüyor. Onun birinci görevi siyaset değil,   üyelerinin ekonomik ve sosyal durumunu iyileştirmeye çalışmak.

Başkent TV’deki konuşması tam bir siyasetçi ritüelindeydi.  Özellikle yaptığı konuşmadaki,  Yeni kurulacak hükümetin  Muhtemel İçişleri Bakanı Efkan ALA’nın şahsı  ile TSK hakkındaki sözleri kabul edilemez. 

Söylediği sözler ile, ne Efkan Ala’nın “laf cambazlığı”, ne “hükümetin basiretsizliği” nede “TSK’nın üç maymunluğu”  kaldı.

Bay Başkan; Sözlerinize dikkat edin,  birileri de çıkar, size “laf cambazı” der, “TEMAD’ı üç maymuna çevirdi” der, “Başkanın “Basiretsiz konuşmalar” der kaldıramazsın!

Bu konular kendini aşar, biz siyasetçi değiliz, zaten oyumuzu siyasi görüşümüze göre sandıkta veriyoruz. Biz kavga istemiyoruz, kimsenin maaşında gözümüz yok! Bizler, sadece verilmeyen haklarımızı istiyoruz, hiç bir güce hizmet etmiyoruz, devletimize, ordumuza,   milletimize gönülden bağlıyız. Yüce Türk Milletinin çekirdeği olan, TSK’nın yıpratılmasına karşıyız.

Yok bunları kabul etmiyorsan, istifayı basar, Yüksel Binici gibi açıktan siyasete girersin.

Tabi burada başkan yanlış ata oynadı.  Bay Başkan “koalisyon çıkacağını sanarak”, hükümete açıktan saydırdı ama işler tersine döndü.  Şimdi Jandarmanın, Sahil Güvenliğin bağlı olduğu İçişleri Bakanı ile nasıl görüşeceksin? Hükümet ile nasıl görüşeceksin? Onların hakkını nasıl isteyeceksin?

Görüşmek istediğinde, Başkent TV’deki sözlerinin önüne konunca ne cevap vereceksin?

Geçmişteki, gereksiz  konuşmalarının cezasını,  Disiplin Kanunu ile muvazzaflar çekiyor, lütfen bundan sonra gereksi yere konuşma da,  emekliler de senin konuşmalarının cezasını çekmesin.

Assubaylara bir iyilik yapmak istiyorsan;  şu tazminat ve intibak meselesi hallolana kadar,  hem kendin, hem de etrafındakileri sustur.

Zamanında “sesini çıkaran, hükümeti eleştiren” bizlere ve diğer arkadaşlara; “Haklar masadayken hükümeti eleştirmeyin, sessiz olun” diyenler,  sadık il başkanınız  ile sizin  aveneniz ve  şu an size övgüler düzenler değil miydi ?

Unutmayın,  zamanında yapılan  gereksiz ve maksadını aşan konuşmalar, sosyal medya faaliyetleri  nedeni ile, dönemin  hükümet sözcüsü TV’ye  çıkarak  aynen şu sözü söylemişti;

“Assubaylar cıvıttı!”

Artık cıvıtmayalım! 

NOT. TEMAD Genel Başkanı Ahmet KESER’in Başkent TV’deki açıklamalarını izlemek için lütfen alttaki linki tıklayınız.

https://www.facebook.com/koldamca/videos/vb.625502170/10153715383787171/?type=3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.