Dolar 45,5176
Euro 52,9944
Altın 6.644,89
BİST 14.367,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 18°C

YARBAYIMIZ KUMPASIN HEDEFİYDİ, ŞEHİT OLDU

Türkiye’yi yasa boğan uçak kazasında şehit olan Yarbay Gökhan Korkmaz’ın (41) geçmişte FETÖ kumpasıyla gözaltına alındığı, İzmir Askeri Casusluk davasında yargılandığı ortaya çıktı.

YARBAYIMIZ KUMPASIN HEDEFİYDİ, ŞEHİT OLDU
15 Kasım 2025 00:29
787

KAYNAK : CUMHURİYET.COM.TR

Cumhuriyet’e konuşan Korkmaz’ın avukatı Saraçoğlu, “Müvekkilimin üsteğmen rütbesinde maruz kaldığı ‘İzmir casusluk ve fuhuş’ soruşturması, milli orduya kurulan kumpasların en fütursuzuydu” dedi.

Soruşturmanın başında dijital kayıtların el koyma tarihlerinden sonra üretilmiş olduğunu tespit ettikleri ve yetkililere sundukları halde kumpasın aleti haline gelen ve meslekten ihraç edilen hâkim ve savcıların yargılamayı devam ettirdiğine dikkat çeken avukat Saraçoğlu, “Böylece birçok Türk askerinin TSK’den tasfiyesine neden olan süreçlerde rol oynadılar. Buna ilaveten TSK’nin itibarıyla oynanmaya çalışıldı” ifadelerini kullandı.

O dönem yeni baba olan Yarbay Korkmaz’ın her türlü kumpasla mücadele ettiğini vurgulayan Saraçoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Kumpasların siyaset ile yargıda kabul edilmesi ve beraat sonucu ortaya çıkmasıyla mesleğinde üst rütbelere yükselen Korkmaz’ın, elim uçak kazasıyla şehit olması, ailesini, meslektaşlarını ve ülkemizi yasa boğdu. Vatan ve Atatürk sevdalısı, görev aşkıyla dolu bir Türk subayını yitirdik. Başımız sağ olsun.”