Dolar 46,1518
Euro 53,4131
Altın 6.037,40
BİST 13.744,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
23°C
Hafif Yağmurlu
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 21°C
Paz 22°C

VALİSİ ÖNDER BOZKURT ÜS BÖLGESİNDE KOMANDOLARLA İFTAR YAPTI

Ağrı Valisi Önder Bozkurt, Ağrı Dağı eteklerindeki Hazzep Tepe Modüler Komando Üs Bölgesi’ni ziyaret ederek, gece görüşlü modern sistemler hakkında bilgi aldı ve jandarma komandolarıyla iftar yaptı.

VALİSİ ÖNDER BOZKURT  ÜS BÖLGESİNDE KOMANDOLARLA İFTAR YAPTI
27 Şubat 2026 12:59
727

Ağrı Valisi Önder Bozkurt, Ağrı Dağı eteklerinde gece görüşlü modern kamera sistemleri ve insansız silah sistemleriyle donatılan üs bölgesinde görevli jandarma komandolarla iftarda bir araya geldi.

Vali Bozkurt, Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kipler ile Ağrı Dağı eteklerinde 2 bin 100 rakımda bulunan “Hazzep Tepe Modüler Komando Üs Bölgesi”ni ziyaret etti.

Üs bölgesinde incelemelerde bulunan Bozkurt, gece görüşlü modern kamera sistemleri ve insansız silah sistemleriyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Ardından Şeref Defteri’ni imzalayan Bozkurt, komandolarla sohbet edip iftar yaptı.

Bozkurt, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, üs bölgesinde görev yapan kahraman jandarma görevlileriyle iftarda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Üs bölgesinin İran sınırının sıfır noktasına yakın bölgede yer aldığını belirten Bozkurt, “Özellikle üs bölgemizin etrafında, ASELSAN tarafından kurulmuş olan çok ileri teknoloji sistemlerimiz var. Keşif gözetleme faaliyetlerinde etkinliğimizi artıran gerek termal kameralarımız, gerekse çeşitli radar ve uydu sistemlerimizle entegre önemli bir üs bölgesindeyiz. Burada canla başla 7 gün 24 saat esasına göre görev yapan jandarma personelimize üstün görev anlayışları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bozkurt, özveriyle vatan topraklarının her karışında görev yapan kolluk ve güvenlik güçlerine başarı temennisinde bulundu.

“Allah ayaklarına taş değdirmesin”

Üs bölgesinin önemli teknolojik donatılara sahip olduğunu vurgulayan Bozkurt, şunları kaydetti:

“Az önce profesyonel personelimizle ilgili bilgi de verdiler. Özellikle keşif gözetleme faaliyetlerinde çok ciddi çalışmalar yapılmış. Alanda da gezdiğimizde bu üs bölgesinin çalışmadan dinlenme odalarına ve hareket merkezine kadar birçok sosyal donatısıyla bütün ihtiyaçlara cevap verdiğini de gördük. Özellikle etrafındaki gözetleme kulelerinde de gözetleme faaliyetinde bulunduk. Alanın yükseltilmesine baktığımızda yaklaşık 2 bin 100 metre rakımda olan bir üs bölgesi. Ben bu üs bölgesinde canla başla görev yapan kahraman jandarmamıza ve onların kıymetli ailelerine çok çok teşekkür ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Rabbim hepsini korusun, gözetsin.”

Kaynak: AA / Abdullah Söylemez