Dolar 43,6381
Euro 51,9679
Altın 7.100,33
BİST 13.787,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 8°C
Az Bulutlu
Ankara
8°C
Az Bulutlu
Per 9°C
Cum 11°C
Cts 10°C
Paz 17°C

Türkiye’de aldığı askerlik eğitimiyle Gambiya’daki askerleri eğitiyor

Gambiya ordusunda birlik komutanı olarak görev yapan Yüzbaşı Abdoulie Darboe, Türkiye’de aldığı askeri eğitimle ülkesindeki askerleri eğitmeye devam ediyor. 2006 yılında Türkiye’ye giden Darboe, ilk olarak Küçükyalı’da Türkçe eğitimi aldı. Burada 9 ay kaldıktan sonra Ankara’da jandarma okullarında dersler gördü. Daha sonra İzmir Foça’da komando eğitimini tamamlayan Darboe, 2009 yılında ülkesine döndü.

Türkiye’de aldığı askerlik eğitimiyle Gambiya’daki askerleri eğitiyor
11 Mart 2025 13:35
102

KAYNAK : YENİŞAFAK.COM

“İkinci ülkem Türkiye”

Türkiye’de bulunduğu süre boyunca Türkçe konuşarak pratik yaptığını belirten Darboe, “Türkiye’yi çok seviyorum. İkinci ülkem olarak Türkiye’yi seçip kalbime yazdım. Türkiye’de insanlar çok sıcakkanlı, orada kaldığım süre boyunca hiç sıkıntı yaşamadım.” ifadelerini kullandı. Temel askerlik ve komando eğitimi aldıktan sonra ülkesine dönen Darboe, edindiği bilgileri Gambiya’daki askerlerle paylaştı. Türkiye’ye askeri eğitim için giden çok sayıda Gambiyalı olduğuna dikkat çeken Darboe, “Buraya geldikten sonra güzel işler yaptım. Birliğimdeki bütün askerlerime eğitim verip Türkiye ile ilgili güzel şeyler anlattım.” dedi.

ETİKETLER: Türkiye