Dolar 32,2943
Euro 35,1333
Altın 2.408,44
BİST 10.412,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 34°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
34°C
Hafif Yağmurlu
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 29°C
Pts 30°C

Türkçe Bilginize Güveniyor musunuz? En Zor Testle Karşınızdayız!

Türkçe testlerinde kendine güvenenler için hazırladığımız en zor testle karşınızdayız! Bu zamana kadar pek çok test paylaştık; kimisi kolay, kimisi orta seviyedeydi. Ancak yorumlardan anladık ki daha zorlu bir teste ihtiyaç var. İşte, Türkçenin …

Türkçe Bilginize Güveniyor musunuz? En Zor Testle Karşınızdayız!
11 Haziran 2024 03:42
176

Türkçe testlerinde kendine güvenenler için hazırladığımız en zor testle karşınızdayız! Bu zamana kadar pek çok test paylaştık; kimisi kolay, kimisi orta seviyedeydi. Ancak yorumlardan anladık ki daha zorlu bir teste ihtiyaç var. İşte, Türkçenin inceliklerini ve detaylarını zorlayacak yepyeni bir test!

NEDEN DAHA ZOR BİR TEST HAZIRLADIK?

“Çok kolay olmuş.” diyenler için bu test, hem bilgi hem de dikkat gerektiriyor. Kelimelerden noktalama işaretlerine, deyimlerden birleşik kelimelere kadar en zor soruları derledik. Bu test ile Türkçeye ne kadar hakim olduğunuzu gösterme zamanı geldi.

NOKTALAMA İŞARETLERİYLE BAŞLIYORUZ

Testin en kolay noktalama işareti ile başlıyoruz.

1- AŞAĞIDAKİ SEÇENEKLERDEN HANGİSİNDE NOKTALAMA İŞARETLERİ DOĞRU KULLANILMIŞ?

A) Gök ekini biçer gibi!.. Başaklar daha dolmadan. Nasıl da akşam oldu?..

B) Gök ekini biçer gibi!. Başaklar daha dolmadan. Nasıl da akşam oldu?.

C) Gök ekini biçer gibi!… Başaklar daha dolmadan. Nasıl da akşam oldu?…

2- HANGİSİNDE SAAT DOĞRU YAZILMIŞTIR?

A) 15.00’da

B) 15:00’da

C) 15.00’te

D) 15:00’te

3- HANGİ SEÇENEKTEKİ TÜM KELİMELER DOĞRU YAZILMIŞTIR?

A) İstepne, silüet, soyadı

B) Arapsaçı, kuvöz, naçizane, bilumum

C) Soy adı, şuan, tereyağı, düzyazı

D) Düz yazı, nacizane, arap saçı, anfi

4- HANGİ SEÇENEKTEKİ TÜM KELİMELER DOĞRU YAZILMIŞTIR?

A) Orta Çağ’ın başlangıç tarihi nedir?

B) Türkiye, İngiltere; Ankara, Londra

C) Uludağ Üniversitesinden mezunum.

D) Ayşe’ciğim

5- HANGİSİNDE İNCELTME İŞARETİ DOĞRU KULLANILMIŞTIR?

A) İkâmet

B) Hakkâri

C) Malî

D) Kâle almamak

6- HANGİ SEÇENEKTE HECE YAPISINA GÖRE SATIR SONU BÖLÜNMESİ DOĞRUDUR?

A) Ka-ra-os-man-oğlu

B) il-kok-ul

C) ba-şöğ-ret-men

D) tun-dra

7- HANGİ SEÇENEKTE KESME İŞARETİ KULLANILMALI?

A) Ahmetler

B) Atatürkçülüğün

C) Türkçede

D) Türkiyemizin

8- HANGİ KISALTMA DOĞRUDUR? DİKKATLİ BAKIN!

A) s. ——- sayfa

B) sn. ———– sayın

C) Bn. ——— binbaşı

D) kr. ——— karşılaştırınız

9- TÜRK ALFABESİNDEKİ HARFLERİN KODLARI HANGİSİNDE YANLIŞTIR?

A) A —- Adana

B) B —- Bursa

C) S—- Sinop

D) İ —- İzmir

10- VE SON SORUMUZ. HANGİ SEÇENEKTE YAZIM YANLIŞI YAPILMAMIŞTIR?

A) Merve ablama gittim.

B) Seninle Ay ışığını seyredelim mi?

C) Amerika’da kaçakçılığın Allahları vardır.

D) Gözüme Güneş geliyor.

Bu zorlu testi çözmeye hazırsanız, şimdi başlayın ve Türkçedeki bilginizi sınayın! Test sonucunuzu sabırsızlıkla bekliyoruz.

CEVAP ANAHTARI:

1-A / 2-C / 3-B / 4-D / 5-B / 6-C / 7-D / 8-A / 9-B / 10-A

ETİKETLER: Doğru, Hangi, Test, Türkçe, Zor
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.