Dolar 38,6854
Euro 43,5492
Altın 3.970,75
BİST 9.610,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Açık
Ankara
18°C
Açık
Cum 22°C
Cts 26°C
Paz 20°C
Pts 21°C

ŞEHİT 3 UZMAN ÇAVUŞUMUZUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU!

ŞEHİT 3 UZMAN ÇAVUŞUMUZUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU!
31 Ekim 2016 23:17
679

Afyonkarahisar’a çifte şehit acısı

 

Hakkari’de güvenlik güçleri ile PKK arasında çıkan çatışmada şehit düşen 2 piyade uzman çavuşun cenazeleri memleketleri Afyonkarahisar’a gönderildi
 

 

Hakkari Dağlıca’da PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden 2’sinin acı haberi memleketleri Afyonkarahisar’a ulaştı. 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran’ın acı haberi Bolvadin İlçesi’ndeki ailesine, 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak’ın acı haberi ise Çay İlçesi’ndeki ailesine verildi. İki şehit de yarın peş peşe düzenlenecek törenlerle toprağa verilecek.

 

 

 

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Saldırıda şehit olan 3 askerden Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran’ın Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesi’nden, Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak’ın ise Çay İlçesi’ne bağlı Karamık Karacaören Beldesi’nden olduğu belirtildi.

 

 

YENİ NİŞANLANMIŞTI

 

Şehitlerden Fatih Ak’ın 45 gün önce memleketine gelerek nişanlandığı ve 1 hafta sonra Hakkari’deki görev yerine döndüğü kaydedildi. Bugün şehit olan Fatih Ak’ın şahadet haberi baba Ramazan Ak’a, Çay protokolu tarafından iletildi. 1’i kız 3 çocuğundan Fatih Ak’ın, şehit olduğunu öğrenen anne Fadime Ak fenalaşırken, Karamık Karacaören Belediyesi tarafından da şehidin baba evine ve evin bulunduğu sokağa Türk Bayrağı asıldı.

 

 

 

Sosyal medya hesabında şehitlerle ilgili sıklıkla paylaşım yapan Fatih Ak, en son 3 gün önce Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi için yapılmış bir klibi paylaştı. 11 Ekim tarihinde Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Erkan Özdemir’in fotoğrafını da paylaşan Ak, “Daha 96 doğumlu. Geçse karşına iki laf etse umursamazsın bile. Reşit oldun mu sen diye dalga geçersin. Ne reşidi, çocuk şehit oluyor şehit” yazdığı görüldü. Şehit Ak’ın bir diğer paylaşımı ise 20 Ekim’de Çukurca’da şehit olan Yüzbaşı Özgür Çevik’in fotoğrafı ve “Ruhun şad olsun komutanım” mesajı oldu.

 

 

KARDEŞLERİNİN EĞİTİMİNE DESTEK OLUYORDU

 

Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran’ın şahadet haberinin ulaşmasının ardından Bolvadin İlçesi Yıldırım Mahallesi’ndeki baba evine de ateş düştü. Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı yetkilileriyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit babası Sait Başaran’a acı haberi iletti. Sinir krizi geçiren anne Hatice Başaran’ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Baba Sait Başaran’ın at arabasıyla taşıyıcılık yaparak okuttuğu Şehit Nuri Başaran’ın, 1’i kız 3 kardeşi daha olduğu belirtildi. Bekar olan Şehit Başaran’ın, üniversitede öğrenim gören 2 kardeşinin eğitimine maddi destek sağladığı kaydedildi. Başaran’ın ise sosyal medyadaki hesabından 27 Temmuz’da, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi vuran Ömer Halisdemir’in fotoğrafını paylaştığı görüldü.

 

Yarın Van’da gerçekleştirilecek askeri törenin ardından uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’na getirilecek şehitlerin cenazeleri memleketlerinde toprağa verilecek. İlk olarak Çay Karamık Karacaören’de gerçekleştirilecek cenaze töreni ve namazının ardından Şehit Fatih Ak, belde mezarlığında toprağa verilecek. Ardından Bolvadin merkezde Şehit Nuri Başaran’ın cenaze töreni gerçekleştirilecek. Şehit Başaran’ın cenazesi Bolvadin Şehitliği’nde toprağa verilecek.

 

 

BİR ŞEHİT ACISI DA ANKARA’YA DÜŞTÜ!

 

 

Piyade Uzman Çavuş İsmail Koç’un şehit ateşi babaevine düştü. Hakkari’nin Dağlıca ilçesinde teröristlerin yaptığı hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş İsmail Koç’un Ankara’daki babaevine şehit ateşi düştü

 

Hakkari Dağlıca’da PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen havan saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş İsmail Koç’un Ankara’daki babaevine acı haber ulaştı.

 

Hakkari’nin Dağlıca ilçesi Hisar Dağı’nda PKK’lı teröristlerin havanlı saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İsmail Koç’un Ankara’nın Haymana ilçesi Yaprakbayır Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haber yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alınca fenalaşan anne Halime Koç, Haymana Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şehidin babası Selahattin Koç ise baygınlık geçirdi. Acı haberin duyulmasının ardından şehidin yakınları da eve akın etti.

 

Şehidin Kürt kökenli olduğunu vurgulayan eski Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu, “Hain terör örgütü PKK’nın dininin, dilinin ve ırkının olmadığını bir kez daha gördük. İsmail kardeşimiz Kürt kökenli bir hemşehrimiz idi. Haymana Kürtleri hiçbir şekilde bu vatana ihanet etmez. Ben tekrardan şehidime, İsmail kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

Şehit İsmail Koç’un 4’ü erkek, 1’i kız olmak üzere 5 kardeşi olduğu ve 1 ay sonra kız istemeye gidileceği öğrenildi. Şehidin cenazesinin yarın Haymana’da Prof. Dr. Ömer Özkan Meydanı’nda öğle namazına müteakip yapılacak cenaze töreninin ardından Yaprakbayır köyüne defnedileceği bildirildi.