Dolar 32,5206
Euro 34,7471
Altın 2.497,08
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

PES24 OLARAK MANAVGAT’TA DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ…

PES24 OLARAK MANAVGAT’TA DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ…
20 Ağustos 2021 17:17
1.229

Pes24 Olarak Manavgat’ta devletimiz ve milletimizle beraberiz. 

Geçen hafta ülkemizde  meydana gelen ve ciğerimizi yakan orman yangınlarında, mağdur duruma düşen vatandaşlarımıza karınca kararınca, elimizden geldiğince  ihtiyaçlarını gidermek ve yardımcı olmak için bölgeye gittik

Bölgede yaşayan vatandaşlarımızla irtibata geçtik ve  gerçekten ihtiyacı olan malzemeleri tespit etmeye çalıştık. Öncelikle belirtelim, mağdur olan vatandaşlarımızın, gıda, giyecek vb. ihtiyaçları devletimiz ve milletimiz tarafından karşılanmış durumda. Hatta birçok yerde gönderilen giyecek vs. malzemeler yığınlar halinde fazlasıyla duruyor. Bölgeye yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımızın havaların çok sıcak olması nedeniyle özellikle vantilatör, beyaz eşya ve mutfak eşyasının öncelikli ihtiyaç olduğunu bilmesini isteriz.

Biz gittiğimizde yangınlar söndürülmüş ama hala duman tüten lokal bölgeler olmakla birlikte uçan yangın söndürme helikopterleri vardı.

AFAD, KIZILAY çadırlar kurmuş ve biz bölgedeyken bir kısmı önceden kurulmakla beraber bir çok konteyner evler diğer illerden getirilerek ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyordu.

Aynı şekilde Güzide Jandarma teşkilatımız yol ayrımlarına ve yanan köylerde koordine için ekipler yerleştirmiş ve  gerçekten koordine konusunda gelenlere ve ekiplere yardımcı oluyor. Bu arada jandarma diğer illerden de takviye edilerek etkili bir çalışma ortamı kurmuş.

Aynı şekilde, Antalya, İzmir, Ankara, İstanbul Büyükşehir  belediyeleri de ekipler göndermiş. Bölgenin aşırı sıcak olması nedeniyle özellikle söz konusu  belediyelerin gönderdiği soğuk hava tertibatlı araçlar bölgede bulunanlar ile yardım getirenlere  soğuk su, ayran meşrubat vs. ikram ediyor.

Yine çevre illerden gelen vatandaşlar imkanları ölçüsünde yardım eşyası dağıtıyordu.

Antalya Su İşleri (ASAT) su ihtiyacının giderilmesi için çalışmalara başlamıştı.

Bu konuları size iletmemizdeki amaç, özellikle bölgede mağdur olan insanların gerçek ihtiyaçlarının bilinmesi ve yardımların devletimize ve gönüllü kişi ve kuruluşlara bu doğrultuda yapılmasını sağlamaktır.

Pes24 olarak kendi çapımızda karınca kararınca yaptığımız çalışmaya destek olan,  Genel Yayın Yönetmenimiz ve kurucumuz Sn. Dede Ersel AKSU’ya, çalışanımız Sn. Salih AKAY’a OYAK BİLGİ PLATFORMU Kurucusu ve Yöneticisi Sn. İbrahim YUKA’ya, ÇOLAKKOL SİGORTA Sahibi  Sn. Cihan ÇOLAKKOL’a, yurtdışından yardım ve desteğini esirgemeyen Sn. Ali AKIN’a, Sn. Havva AKAY AKSU’ya, Sn. Hasan Hasan AKSOY’a,  Sn. Ahmet ALTIN’a,  Sn. Ahmet ve Ayşegül HARTLAP’a, güzide jandarma teşkilatımıza  ve diğer katkıda bulunan dostlarımıza teşekkür ederiz. Yaptıklarımı yardım için kendilerinde Allah razı olsun…

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.