Dolar 38,7841
Euro 43,3973
Altın 4.056,93
BİST 9.700,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Çar 15°C
Per 18°C
Cum 23°C
Cts 25°C

KATO’DA YOĞUN ÇATIŞMA!

KATO’DA YOĞUN ÇATIŞMA!
30 Nisan 2017 12:54
240

 

Kato Dağı’nda çatışma! 1 asker ve 1 korucu yaralandı

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada (TSK), Kato bölgesinde, teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker ve 1 korucunun yaralandığı 

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK), İncebel Dağları-Kato bölgesinde 11 gündür devam eden operasyonlar kapsamında, tespit edilen 7 mağaranın 4’ünde yapılan arama tarama faaliyeti esnasında teröristler ile sağlanan temasta 1 uzman çavuş ve 1 güvenlik korucusunun yaralandığını açıkladı. TSK, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı emir komutasında; bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, kullandığı mağara ve sığınakları imha etmek maksadıyla 19 Nisan’da başlatılan operasyona ilişkin açıklamada bulundu.

 

 

 

 

 

EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ TERÖRİSTLER VURULDU!

 

 

Açıklamaya göre; Güvenlik korucularıyla takviyeli 3 Jandarma Taburu ile İncebel Dağları-Kato bölgesinde başlayan ve 11 gündür aralıksız devam eden Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 Operasyonu kapsamında, bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı tespit edilen 7 mağaranın 4’ünde yapılan aramada; bol miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Söz konusu mağaraların aranması esnasında 2 kez teröristler ile temas sağlandı, 1 uzman çavuş ve 1 güvenlik korucusu yaralandı.

 

 

 

 

 

 

 

O HAİNLER ÖLDÜRÜLDÜ!

 

 

Öte yandan Adıyaman kırsalında dün terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 8 teröristten 4’ünün, 2015 yılında ‘çözüm süreci’nin son günlerinde 2 asker ve 1 korucunun şehit edildiği 3 saldırının failleri olduğu ve başlarına 300 bin ile 1 milyon lira ödül konularak arandığı ortaya çıktı.

 

Güvenlik güçleri, dün sabah erken saatlerde merkeze bağlı Çamyurdu ile Yazıbaşı köyleri kırsalında savaş uçaklarıyla düzenlenen hava harekatında 8 teröristi etkisiz hale getirip, barındıkları alanları imha etti. Cesetleri, otopsi için Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konulan teröristlerden dördünün kimliği belirlendi. Öldürülen teröristlerin güvenlik güçlerince ‘aranan teröristler’ listesinde yer alan Veli Temirci, Abuzer Arıca, Fırat Berkpınar ve Şefik Körman oldukları anlaşıldı.

 

 

 

Etkisiz hale getirilen teröristlerin, 20 Temmuz 2015’te Adıyaman’da Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın şehit edildiği, 2 askerin de yaralandığı, 24 Haziran 2016’da Boğazözü Köyü kırsalında Jandarma Er Mücahit Şimşek’in şehit edildiği ve 9 Eylül 2016’da Bahçe mezrasında güvenlik korucusu Yusuf Sönmez´in şehit edildiği saldırıların failleri oldukları ortaya çıktı.

 

 

 

 

 

 

BAŞLARINA ÖDÜL KONULMUŞTU

 

 

Teröristlerin, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Aranan Teröristler’ listesinde başlarına 300 bin ile 1 milyon lira para ödülü konularak ‘yeşil’ ve ‘gri’ kategoride arandıkları ortaya çıktı. Teröristlerin yakalanması için daha önce de üzerinde PKK’lıların fotoğrafları ve ödül tutarlarının da yazıldığı Kürtçe ve Türkçe afişler basılarak, kentin birçok noktasına asılmıştı. Dün düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirilen ve 2 yıllık süreçte 3 saldırıyı düzenleyen teröristlerin, yeni eylem hazırlığında olduğu da kaydedildi.

 

 

 

MAYINA BASAN ASKERLER YARALANDI! TIKLAYINIZ…