Dolar 38,3120
Euro 43,5480
Altın 4.091,96
BİST 9.312,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Yağmurlu
Ankara
20°C
Yağmurlu
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 15°C

İran: İsrail’e yönelik operasyon başarıyla tamamlandı ve devamını amaçlamıyoruz

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bagheri, İsrail’e düzenledikleri askeri operasyonun başarıyla sonuçlandığını öne sürerek, devamını amaçlamadıklarını söyledi. GENELKURMAY BAŞKANI SALDIRIYI DEĞERLENDİRDİ İran devlet televizyonuna …

İran: İsrail’e yönelik operasyon başarıyla tamamlandı ve devamını amaçlamıyoruz
15 Nisan 2024 11:39
173

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bagheri, İsrail‘e düzenledikleri askeri operasyonun başarıyla sonuçlandığını öne sürerek, devamını amaçlamadıklarını söyledi.

GENELKURMAY BAŞKANI SALDIRIYI DEĞERLENDİRDİ

İran devlet televizyonuna konuşan Tümgeneral Bagheri, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından İsrail‘e düzenlenen saldırıyı değerlendirdi.

“TAM BİR SONUÇ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Bagheri “Operasyon başarıyla tamamlandı. Biz bu operasyonu tam bir sonuç olarak görüyoruz ve operasyonun devamına yönelik bir düşüncemiz yok” dedi. Tel Aviv yönetiminin, İran‘ın Suriye’nin başkenti Şam’daki konsolosluğuna saldırarak kırmızı çizgiyi aştığını belirten Bagheri, İran‘a yönelik yeni bir saldırının olması durumunda İsrail‘e daha geniş kapsamlı bir saldırı düzenleyeceklerini ifade etti.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bagheri.

“SALDIRININ UYARI SEVİYESİNDE KALMASINA ÇABA GÖSTERİYORUZ”

Sivil yerleşim yerleri ile ekonomik bölgelerin vurulmadığını kaydeden Bagheri, çok daha fazla füze atabilme kabiliyetine sahip olmalarına rağmen İsrail‘e saldırının uyarı seviyesinde kalmasına çaba gösterdiklerini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran‘ın Şam’daki konsolosluk binasına 1 Nisan’da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2’si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. İran, İsrail‘in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran’ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran dün İsrail’e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

ETİKETLER: İran, İsrail’e, saldırı