İÇİŞLERİ BAKANINDAN FLAŞ AÇIKLAMALAR…

2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulu Görüşmeleri
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “DEAŞ, PKK ve FETÖ’nün kalabalık yerleri, özellikle siyasi parti mitingleri ve bunun yanı sıra da sendikal örgütlenmelerin kitlesel toplantılarında eylem yapacağına yönelik ihbarlar ortaya konuluyor.” dedi.
TBMM Genel Kurulunda, İçişleri, Milli Savunma ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının 2017 yılı bütçeleri görüşülmesi sırasında ilgili bakanlar milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
İçişleri Bakanı Soylu, uzman jandarmaların mali ve özlük haklarına son zamanlarda yapılan başvurularda ciddi bir artış gözlemlendiğini belirterek, Jandarma Genel Komutanlığında 20 bin 691 uzman jandarmanın görev yaptığını, bunlardan 6 bin 807’sinin eğitim şartlarını karşılamaması, 2 bin 67’sinin sicil şartlarını karşılamaması ve 8 bin 800’ünün de 31 yaşın üzerinde olması sebebiyle astsubaylığa geçemeyecek durumda olduklarını bildirdi.
Astsubaylığa geçiş şartlarını taşıyan 3 bin 14 uzman jandarma bulunduğunu ifade eden Soylu, uzman jandarmaların özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde 2002 yılından bu yana yapılanları anlattı. Uzman jandarmaların infaz koruma memuru olabilmesi yönünde Adalet Bakanlığının da bir çalışması bulunduğunu aktaran Soylu, uzman jandarmaların astsubaylık ve infaz koruma memurluğu gibi avantajlara kavuşturulduğunu söyledi.
Bakan Soylu, emniyet teşkilatındaki fazla mesailer konusunda da çalışma yürüttüklerini ifade ederek, bugüne kadar fazla mesai yerine taltif müessesesinin çalıştırıldığını, buna da bir çözüm getirileceğini dile getirdi.
OHAL kapsamında siyasi partilere miting yapma izni verilmediği iddialarını da yanıtlayan Soylu, şöyle devam etti:
“DEAŞ, PKK ve FETÖ’nün kalabalık yerleri, özellikle siyasi parti mitingleri ve bunun yanı sıra da sendikal örgütlenmelerin kitlesel toplantılarında eylem yapacağına yönelik ihbarlar ortaya konuluyor. Biz, özellikle siyasi partilerimizin hayatın olağan akışı içerisinde miting yapabilmeleri için gereken herşeyi, sivil toplum kuruluşlarının toplantı yapabilmeleri gereken her şeyi yapmalarını savunuyoruz.
Ama bazen öyle bir tablo ortaya getiriliyor ki bir taraftan DEAŞ… Bu süreç içerisinde çok ciddi ve üst üste ihbarlar alıyoruz. Özellikle kalabalık ve toplu yerlerle ilgili. 15 Temmuz’dan sonraki bu süreçte ülkenin içerisinde bulunduğu durumu farklı noktaya çevirmeye çalışıyorlar. Biz de tüm bunlarla ilgili değerlendirme yaparak bir çoğuna izin veriyoruz. CHP’nin istediği hiçbir miting konusunda en ufak bir engelleme söz konusu değildir.”
Türkiye’nin her yerinde FETÖ, DEAŞ ve PKK terör örgütleri konusunda hassasiyet gösterdiklerini, güvenlik güçleri ve yargının bu süreçte etkin çalıştığını vurgulayan Soylu, DEAŞ’a yönelik olarak 2 bin 16 operasyon yapıldığını, 3 bin 321 kişinin gözaltına alındığını, bin 289 kişinin de tutuklandığını kaydetti.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da Niğde Bor’a askeri birlik getireceklerini bildirdi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Işık, gazilerle ilgili kapsamlı bir çalışma bulunduğunu ve çalışmalar neticelendiğinde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.
TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerin ardından, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Başkanlığının 2017 yılı bütçeleri oylanarak kabul edildi.
Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, bütçelerin kabul edilmesinin ardından birleşimi yarın saat 11.00’da toplanmak üzere kapattı.
İÇİŞLERİ BAKANINDAN FLAŞ AÇIKLAMALAR!

Ala’dan flaş açıklamalar Yeni görevden almalar olabilir
Canlı yayında soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, yeni görevden almaların olabileceğini söyledi.İçişleri Bakanı Efkan Ala, NTV canlı yayınında Funda Görey’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Elazığ, Bitlis ve Van’daki terör olayları.. Elazığ’daki intihar eylemi mi? Yeni bilgiler var mı?
– Elazığ’daki saldırı bomba yüklü bir minibüsle yapılan intihar saldırısı. 3 polisimiz şehit oldu 217 kişi yaralandı. 115’i polis 102’si sivildi 83’ü hastanede 1 kişinin durumu kritik. 1 kişi başka bir ilde gözaltında. PKK’nın aracı nereden aldığı nasıl getirdiği nereye götürdüğü berraklaştı. Bir takım hususlar ortaya çıktı. Kimi daha önceden çalınmış araçlar. 2 plakası da verilerek Diyarbakır’dan Elazığ istikametine doğru gideceği istihbarat bilgisi ulaşıyor gece. Ama o plakalı araç değil bu araç gelmiş patlatmış. Böyle ihbar geldiği halde plakası değişik olabilir ama nasıl bu yol buldu da girdi. Nasıl yol buldu da girdi soruşturmacı görevlendirdim müfettişler inceleme başlattı. Bomba yüklü araç ana yollardan değil de köy yollarından gelmiş. Oradaki bir kameraya takılıyor. Ama bu plaka bildirilmiş plaka değil. Teröristin kimliği belli oldu. Türk vatandaşı. Bütün sahada operasyonlar devam ediyor. Diyarbakır Trafik Şubesi’ne saldırısıyla ilgili 2 terörist yakalandı.
”FETÖ-PKK BAĞLANTILI” AÇIKLAMASI
FETÖ teröristlere yardım etti. Van’da 6-7 Ekim olaylarını hatırlayınız bir araç yanıyor emniyetin panzeri ile sapasağlam emniyet araçlarını götürüp o aracın üzerine atan polis memurlarını yakaladık. Onları görevden aldık işlerine son verdik.
15 Temmuz’dan sonra yeniden yapılandırma sürecine gidildi. Başbakan iç istihbaratın İçişleri Bakanlığı’nda dış istihbaratın MİT’de olacağını bildirdi.
İçişleri Bakanlığı’ndaki istihbarat birimlerinin fonksiyonları yeniden ele alınıyor. Burada alternatifleri sunacağız. Diğer taraftan MİT’in şu andaki hem yapısı hem fonksiyonu eksiği fazlası ele alınıyor. Gerçekten aldığı istihbaratı değerlendirecek olan kurumsal yapı ihtiyacı gözetiliyor. Devletin istihbarat örgütlerinin aldığı istihbaratı değerlendirip devletin politikasına yol gösterecek değerlendirecek bir koordinasyon birimi oluşacaktır. Buna ihtiyaç var. MİT ağırlıklı olarak dış istihbarata bakacak ama iç istihbarattta ne kadar alanda görevli olacak onu tartışıyoruz. Şu kesin içerideki emniyet jandarma istihbaratı iç istihbarata bakacak ama değerlendirmeler sonucunda farklı kararlar da alabiliriz Başbakanlık’a bağlanması…
FETÖ ile mücadele için ayrı kurumsal yapı planlanıyor mu?
Elbette belli bürolar bu iş için takip edecektir.
TSK’DA YENİ YAPILANMA
MGK’da şu anda sivil irade ağırlıkta. MGK’nın yapısı şu anda gündemde değil.
EMNİYETTE FETÖ İHRAÇLARI
Şimdi kripto olarak gizlenmiş yeni soruşturmalarla ortaya çıkan 50-60 kişi oluyor. Buna dünyada söylenebilecek en son tanımlama cemaat olabilir. Bu bir gizli ve bir istihbarat örgütü gibi kurgulanmış gibisi fazla taş çıkartacak cinsten kurgulanmış. Polislere ilişkin daha da var tespit edilen. Yeni açığa almalar olabilir. 17-25 Aralık’ta 81 il emniyet müdüründen 74’ü bunlardandı. Daire başkanlarının tamamı bunlardandı onları da aldık. 5 bin civarında kişiye soruşturma açtık.
POLİSE AĞIR SİLAH YETKİSİ
Ağır silah alıyoruz, güç dengelenmeli. O zaman bile MİT’in elindeki birkaç füze işe yaradı. Külliye’de onlara bombalarken atıldı ve biz etkisini gördük onun.
Adil Öksüz’den haber var mı?
Henüz yakalanmadı arıyoruz.
Hakkari ve Şırnak’ın ilçe olmasından neden vazgeçildi?
Meclis’te değerlendirme yapıldı karar tekrar değerlendirielecektir hangi yönde karar verilirse gereği yapılacaktır. Biz onu değerlendireceğiz. Bu yapılsaydı bile devlet kurumlarının tamamı taşınmayacaktı. Kısmen taşınacaktı bazı kurumlar.
Özel Harekatçı polislerin KPSS’siz alınması konusu…
Şu anda biz 10 bin kişiyi normal polis memuru ilana çıktık 60 ve yukarı alanlar müracaat ediyor. Ama Özel Harekat’a alacağımız adaylardan KPSS’yi kaldırdık bir de askerlik şartı arıyoruz. İlana çıkacağız ilanda askerlik şartı arayacağız KPSS şartı aramayacağız. Neden? Geçtiğimiz nisan ayında KPSS şartı aradık 50 üzeri alanlar için 4 bin kişi için 7 bin kişi başvurduk fiziki yeterlilikten sonra eledikten sonra elinizde kalmıyor. Seçme imkanımız olsun diye. Bu imkanı çoğaltmak için yapılmış bir düzenleme. Bundan sonrasında böyle bir ilan yaparken KPSS şartını koyarız. Daha iyi bir seçeneği milletimize sunabiliriz. Özel Harekat eğitimi zor ve çok başarılılar gitti terörle mücadele ederken yeni Ankara’ya gelmiş olan Özel Harekat polislerimizi orada şehit ettiler.