Dolar 35,6232
Euro 36,9152
Altın 3.116,70
BİST 10.045,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 5°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
5°C
Hafif Yağmurlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 7°C
Cts 8°C

FACEBOOK KULLANICILARI DİKKAT

FACEBOOK KULLANICILARI DİKKAT
27 Ocak 2016 00:41
104

Siber güvenlikte firması Comodo, WhatsApp kullanıcıları için yaptığı ‘siber saldırı’ uyarısını Facebook hesaplarını da içine alacak şekilde genişletti.

Comodo Antivirüs Laboratuvarları Ekibi (CASL) sosyal medyanın en popüler adreslerinden Facebook’un da sahte elektronik mesajlarla saldırı altında olduğunu tespit etti.

Facebook hesaplarına sahte mesajlar gönderenlerin, WhatsApp’a saldıran siber suçlularla aynı ekipten olduğu düşünülüyor.

Comodo Antivirüs Laboratuvarları Ekibi; Facebook hesaplarını hedef alan saldırıyı IP, alan adı ve URL analizleriyle ortaya çıkardı.

Siber saldırganlar; rastgele kişilerin hedeflendiği kimlik avı (phishing) kampanyası yürütüyor ve kötü amaçlı yazılımı (malware) yaymak için Facebook içeriği gibi görünen sahte elektronik mesajlar gönderiyor.  

Facebook hesaplarına gelen bu mesajlar tıklandığında kötü amaçlı yazılım bilgisayarlara ya da telefonlara bulaşmış oluyor.

GELEN MESAJLARA DİKKAT!

Kötü amaçlı yazılım içeren elektronik mesajların konu satırları da WhatsApp saldırısında kullanılan konu satırlarına çok benziyor.

Bu satırların her biri ‘sele’ ya da ‘Yqr’ gibi rastgele bir karakter dizisiyle bitiyor. Bu karakterler genellikle antivirüs ürünlerini bypass etmek için kullanılıyor.

Konu satırları; “Size kısa bir sesli elektronik posta gönderildi”, “Bir ses kaydı gönderildi”, “Sesli bir uyarı kaçırdınız”, “Sesli bir hatırlatmanız var”, “Sesli bir bildirim aldınız” şekillerinde olabiliyor.

Elektronik mesajın içinde yer alan kötü amaçlı yazılım; ek biçiminde gönderilmiş bir zip dosyası oluyor. Zip dosyasının içerisinde bir çalıştırılabilir dosya bulunuyor.

 Dosya çalıştırıldığında, kötü amaçlı yazılım otomatik olarak kendini “C:” dizinine kopyalıyor ve bilgisayarın kayıt defterinde otomatik açılan bir uygulamaya kendini ekleyerek kötü amaçlı yazılımın cihaza yayılmasını sağlıyor.

Comodo mühendisleri Facebook’u hedef alan bu kötü amaçlı yazılımın “Nivdort” kötü amaçlı yazılım ailesinin bir versiyonu olduğunu da belirledi.