Dolar 37,9879
Euro 41,0365
Altın 3.673,27
BİST 9.299,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Çok Bulutlu
Ankara
21°C
Çok Bulutlu
Sal 21°C
Çar 23°C
Per 22°C
Cum 19°C

Aylık 150 bin TL maaşla ‘siber asker’ aranıyor

İngiliz ordusu, askeri ağlara yönelik artan siber saldırılarla mücadele etmek için “siber savaşçılardan” oluşan yeni bir birlik kuruyor. Askerlerin maaşı ise aylık yaklaşık 150 bin TL olacak.

Aylık 150 bin TL maaşla ‘siber asker’ aranıyor
6 Şubat 2025 10:44
27

KAYNAK : SÖZCÜ.COM.TR

Son iki yılda İngiliz askeri sistemlerine ait siteler; programlar ve verilerin, 90 binden fazla kez saldırıya uğradığı bildirildi. İngiliz ordusu ise bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen bu hamle sonucunda, küçük bir “e-birlik” siber savunma konusunda özel olarak eğitilecek. Başlatılan program kapsamında başarılı adaylar, aylık 3.3 bin sterlin (yaklaşık 150 bin TL) maaş alacak ve Oxfordshire’daki Savunma Siber Akademisi’nde üç aylık yoğun bir dijital eğitim kampından geçecek. Hedef, 2026 yılına kadar tam operasyonel bir siber savaşçı ekibi oluşturmak.

İLK AŞAMADA 32 SİBER ASKER

İşçi Partisi’nin Silahlı Kuvvetler Bakanı Luke Pollard, programı överek siber alanın artık yeni bir cephe haline geldiğini ve İngiltere’nin bu alanda daha güçlü olması gerektiğini vurguladı. Pollard, şunları söyledi: “Son iki yılda İngiltere askeri ağlarına 90 binden fazla siber saldırı düzenlendi. Bu yüzden, siber savunmamızı güçlendirmeli ve en parlak zihinleri hızla bu alana kazandırarak İngiltere’yi ve müttefiklerimizi korumalıyız.”

Başlangıçta yalnızca 32 “dijital asker” bulunacak, ancak bu sayının önümüzdeki yıl içinde artırılması planlanıyor. Bazı siber savaşçılar Wiltshire’daki İngiliz ordusunun dijital karargahında görev alırken, diğerleri GCHQ ve Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen gizli bir operasyon olan Ulusal Siber Güç içinde görevlendirilecek.

ETİKETLER: Siber