Dolar 38,1008
Euro 43,4851
Altın 4.076,20
BİST 9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C

AÇLIĞINIZI YATIŞTIRALIM DERKEN, SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN!

AÇLIĞINIZI YATIŞTIRALIM DERKEN, SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN!
24 Şubat 2016 01:10
112

ABD’li Mars Incorporated adlı çikolota üreticisi Almanya’da milyonlarca çikolatayı geri çağırdı.

Mars Chocolate tarafından yapılan açıklamada, son kullanma tarihi 19 Haziran 2016 ile 8 Ocak 2017 arasında yer alan Mars ve Snikers marka çikolatalar ile Milky Way Mini, Miniatures ve Celebrations karışımı ürünlerin tüketilmemesi istendi. Geri çağırma nedeni olarak bir müşterinin Mars çikolatası içerisinde plastik parçası tespit etmesi gösterildi. AP ise Mars’ın ürün geri çağırmasının 55 ülkeyi kapsadığını ifade etti.

AFP’de yer alan habere göre, çikolata devinden yapılan açıklamada, bu geri çağırmanın şirket tarihindeki en büyük ürün geri çağırması olduğu ifade edildi.

 

Şirketten yapılan açıklamada, 19 Haziran 2016 ile 8 Ocak 2017 son kullanım tarihli olan ürünlerin bu geri çağırmadan etkileneceği ifade edildi.

 

Şirketin ürettiği Balisto ve Twix marka ürünlerde sorun olmadığı duyuruldu.

 

55 ÜLKEYİ KAPSIYOR

 

Mars Hollanda’nın sözcüsü Roel Govers, AP haber ajansına yaptığı açıklamada, ürün geri çağırmasının 55 ülkeyi kapsayacağını açıkladı ama ülkelere yönelik detay vermedi.

 

GERİ ÇAĞRILACAK ÜRÜNLER TÜRKİYE’DE SATILIYOR

 

Hollanda Gıda Güvenliği Otoritesi, resmi internet sitesi üzerinden geri çağırma kapsamına alınan ürünleri Mars, Milky Way, Snickers, Celebrations ve Mini Mix olarak sıraladı.

 

Bu ürünlerden çoğu Türkiye’de de satılıyor.

 

Şirket açıklamasında, üretim aralığının bilinçli olarak geniş tutulduğu kaydedilirken, elinde söz konusu ürün olanların 02162-500-2150 nolu telefon ya da www.mars.de adresinden şirketle irtibata geçerek nasıl geri iade edeceklerini öğrenebilecekleri bildirildi.

 

ABD’Lİ DEVİN İNTERNET SİTESİ ÇÖKTÜ

 

Şirketin internet sitesine erişimin sorunlu olduğu görülüyor.