Dolar 27,1604
Euro 28,9028
Altın 1.681,50
BİST 8.080,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 29°C
Açık
Ankara
29°C
Açık
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 29°C

Hisseli tapu satışında yeni dönem: Miras kalan eviniz varsa dikkat edin

Hisseli tapu satışında dikkat edilmesi gereken konular açıklandı. Bu detaylar milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor.

Hisseli tapu satışında yeni dönem: Miras kalan eviniz varsa dikkat edin
14 Ağustos 2023 00:24
2.474

Miras devri için noter onaylı bir sözleşmeye gerek olmadığı belirtildi. Mirasın devredilmesi hususunda kardeşler arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve her iki tarafın imzalaması yeterlidir.

 

Hisseli tapu sahibi olan vatandaşlar tapu satışı için çözüm yolları arıyor. Birden fazla kişinin ortak olduğu hisseli tapularda hisse sahiplerinin ortak karar vermesiyle tapunun devri gerçekleşebiliyor.

 

Hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapuda hazır bulunması gerekir.

 

Tapu devri için avukata vekalet verilebilir. Hisseli tapu alırken ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanmalı, sınırlar belirlenmeli ve parseller tespit edilmelidir.

 

Miras kalan bir evin kardeşlere devri için yazılı bir sözleşme yapılması yeterlidir. Hisseli tapuların satışı için öncelikle hissedarların ortak karar alması gerekmektedir.

 

Tapuda hazır bulunmaları ve tapu devri işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekir.

 

Tüm hissedarları temsil edecek bir avukata vekalet vermek de mümkündür. Satış işlemi tamamlandıktan sonra hisse sahiplerine düşen paylar kendilerine ödenir.

 

Hisseli tapu devri için tapuda tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması gerekmektedir.

 

Eğer hissedarlar tapuda bulunmazsa, avukata vekalet verme hakkı da bulunmaktadır. Tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi ile hisselerin bölüştür.

 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.