Dolar 38,0049
Euro 41,0367
Altın 3.697,45
BİST 9.617,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Çok Bulutlu
Ankara
20°C
Çok Bulutlu
Çar 23°C
Per 22°C
Cum 19°C
Cts 16°C

Memurlar ülke genelinde iş bırakmaya hazırlanıyor

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan, hükümetin açıkladığı zam teklifini kabul edilemez bulduklarını belirterek, 16 Ağustos’ta ülke genelinde iş bırakacaklarını açıkladı.

Memurlar ülke genelinde iş bırakmaya hazırlanıyor
15 Ağustos 2023 08:25
824

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Şükran Kablan, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıkladığı memur ve memur emeklisine zam teklifi ile ilgili olarak 16 Ağustos’ta iş bırakacaklarını duyurdu.

ÇALIŞMA SAATİNİN DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTİYORLAR

KESK, 2024-2025 toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili taleplerini açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerinin esas alınması durumunda 16 Ağustos’ta iş bırakma eylemi başlatacaklarını duyuran KESK, haftalık çalışma süresinin 40’tan 35 saate düşürülmesini ve 190 sayılı ILO Şiddet ve Taciz Sözleşmesi’nin onaylanmasını talep etti. KESK ayrıca en düşük memur maaşının 45 bin liraya çıkarılmasını ve maaşlarda verilen ilave seyyanen ödeneğin mevcut taban aylık katsayısına dâhil edilmesini istedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise 2024 ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9. 2025 ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 5 zam teklifinde bulunduklarını belirtti.

“BU TEKLİFİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan, hükümetin teklifi ile ilgili olarak “Bu masa bu teklifle yok hükmünde olduğunu ortaya koymuştur. Bu teklifi kabul etmemiz asla ve asla mümkün değildir. Kira, eş ve çocuk yardımının yapılamadığı bir toplu sözleşmeyi kabul etmeyeceğiz. Bütün kamuoyuna sesleniyoruz; gelin bu masanın gerçek yetki sahibi biz olalım ve sözümüzü söyleyelim. 16 Ağustos’ta KESK olarak iş bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

“16 AĞUSTOS’TA İŞ BIRAKIYORUZ”

Teklife ilişkin KESK’in açıklaması ise şöyle:

“Çalışma Bakanı iktidarın kamu emekçilerinin 2024-2025 tis taleplerine ilişkin ilk teklifini açıkladı. Buna göre: 2024 yılı ilk altı ayı için yüzde 14, ikinci altı ay için yüzde 9.

2025 yılı ilk altı ayı yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5 olmuştur. Dağ fare bile doğurmamıştır! Bu teklif sefalet katlanarak devam etsin anlamına gelmektedir. Kabul etmiyoruz. Tüm emekçileri KESK’in 16 Ağustos’ta gerçekleştireceği eyleme destek vermeye davet ediyoruz.”

ETİKETLER: Çalışma, İş, Kesk, Teklifi