ŞEHİT POLİSLERİMİZE VEDA!
Yalova’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda şehit olan polislerimiz Turgut Külünk, Yasin Koçyiğit ve İlker Pehlivan için Yalova Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.
Türkiye’nin yüreğine şehit ateşi düştü.
Emniyet güçlerinin terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlarından biri de dün gece saatlerinde Yalova’da düzenlendi.
POLİSE ATEŞ AÇTILAR
Yalova Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin merkeze bağlı Elmalık köyünde gece saat 03.00 sıralarında bir eve düzenlediği operasyon sırasında şüpheliler, polislere ateş açtı.
POLİSLERİMİZ YARALANDI
Çıkan çatışmada ilk bilgi olarak 8 polis memurunun yaralandığı duyuruldu.
8 polisin tedavisi sürerken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona dair yeni detayları paylaşmak üzere kameralar karşısına geçti.
Yerlikaya 3 polisin şehit olduğunu, 8 polis ve 1 bekçinin de yaralandığını açıkladı.
Operasyonda 6 DEAŞ’lı terörist etkisiz hale getirildi.
ŞEHİTLER İÇİN TÖREN
Şehit olan polis memurları Turgut Külünk, Yasin Koçyiğit ve İlker Pehlivan için Yalova Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.
Törene emniyet mensuplarının yanı sıra protokol üyeleri ve şehit yakınları katıldı.
Türkiye, vatan uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerini gözyaşları ve dualarla uğurluyor.
Terör örgütü DEAŞ’ın Yalova’daki hücre evine düzenlenen operasyonda polisin, “Çocuklara yazık, teslim ol” çağrısına ateşle karşılık verildi. Teröristler kadın ve çocukları canlı kalkan yaptı. Gece 02.00’de başlayan çatışma yaklaşık 8 saat sürdü. Çatışmada 3 polis memuru şehit oldu, 8 polis memuru ve bir bekçi yaralandı. 6 terörist ölü ele geçirildi, 5 kişi gözaltına alındı.
ŞEHİTLERE SON VEDA
Yalova’da dün DEAŞ’a yönelik operasyonda şehit olan polis memurları İlker Pehlivan, Turgut Külünk ve Yasin Koçyiğit için Yalova Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.
Törende konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Vatan toprağımız payidar kalsın diye şehit olanlar gibi şehit olan 3 polisimizi rahmete uğurluyoruz. İlker Pehlivan, Turgut Külünk ve Yasin Koçyiğit zalimin karşısında durmanın vakarı ile görev yaptı. Onlar nazlı hilal uğruna ölmeyi göze alan, şehitler ocağının neferleriydi. Sizler asil milletimizin alın yazısına şeref olarak yazıldınız. Kahraman polislerimiz, bugün uğurladığımız silah arkadaşlarımız ile kadın ve çocukları kendilerine kalkan yapan hain teröristler karşısında azimle, kararlılıkla dimdik durdunuz. Milletimize pusu kuranların tuzaklarını başlarına yıktınız. Allah hepinizden razı olsun. Üniformanızı kuşandığınız her an dumanı yükselen ocaklardaki dualar sizler için. Yüreklerimizde derin bir acı var. Bu acıyı hiçbir sözün anlatması mümkün değil. Sizler asla yalnız değilsiniz. Bu acı evinizde başlayan ama 86 milyonun yüreğine yayılan bir acıdır. Bugün hepimiz şehitlerimizin başında aynı duanın içindeyiz. Hepimizi aynı sancak altında aynı hüzündeyiz. İnancımızda şehitlik en yüce makamlardandır.
“TERÖRLE MÜCADELEDE DURMADAN İLERLEYECEĞİZ”
Bugün acımız çok büyük ama kararlılığımız da çok büyük. Şehitlerimizin hatırasını yaşatmak, onların emanet bıraktığı bu vatana sahip çıkmak boynumuzun borcu. Bu borç sözle değil sebatla ödenir. Mücadeleyi büyüterek, azimle ödenir. Bu vatanı terörle dize getirmeye çalışanlara şimdiye kadar nasıl fırsat vermediysek bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz .Terörle mücadelede kararlı ve emin adımlarla ilerleyeceğiz. Terörle mücadelede hiç durmadan milletimizin duaları ile, kahraman asker ve polisimiz ile Allah’ın izni ile durmadan duraksamadan devam edeceğiz. Şehadetlerine şahitlik ettiğimiz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkacağız. Beraberliğimize kast edenler, ,inancımızı istismar etmeye çalışanlar karşılarında devletimizin kudretini ve milletimizin birliğini görecek. Vatan uğruna toprağın bağrına düşen tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum. Aziz milletimize baş sağlığı diliyorum.” dedi.