Dolar 48,1347
Euro 56,1836
Altın 7.111,39
BİST 14.572,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 33°C
Açık
Ankara
33°C
Açık
Per 32°C
Cum 27°C
Cts 24°C
Paz 26°C

107 yıl önce Atatürk’ün bugün şehit verilen mevzilerde yapılan hatayı açıkladığı ortaya çıktı. Efsane Albay Aziz Ergen açıkladı

Irak’ın Kuzeyinde yer alan askeri üslerimize, terör örgütü PKK tarafından yapılan sızma girişimleri sonucunda 20 günde 21 Mehmetçiğimiz şehit düşmüştü. Şehit ateşi yurdun dört bir yanını sarmışken, şehitlerimiz için camilerde dualar edildi, okullarda …

107 yıl önce Atatürk’ün bugün şehit verilen mevzilerde yapılan hatayı açıkladığı ortaya çıktı. Efsane Albay Aziz Ergen açıkladı
15 Ocak 2024 16:37
320

KAYNAK : YENİÇAĞ.COM.TR (TIKLAYINIZ) 

Irak’ın Kuzeyinde yer alan askeri üslerimize, terör örgütü PKK tarafından yapılan sızma girişimleri sonucunda 20 günde 21 Mehmetçiğimiz şehit düşmüştü.

Şehit ateşi yurdun dört bir yanını sarmışken, şehitlerimiz için camilerde dualar edildi, okullarda ve resmi maçlarda ise saygı duruşunda bulunuldu. Şehit cenazelerine binlerce vatandaş katılırken, teröre yine lanet edildi.

Şehit haberleri sonrasında televizyon ekranlarına çıkan güvenlik analistleri her gün, her akşam farklı değerlendirmeler yaparak özellikle dağlık ve coğrafi şartların hayli zor olduğu bölgelerde askeri üslerin, mevzilerin konumu ve sabitliği hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Bu değerlendirmeler sonrasında efsane Albay Aziz Ergen sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk’ün 107 yıl önce, mevzilerde nasıl davranılması gerektiğini ve olası hatanın neler olduğu hakkında yaptığı değerlendirmeyi açıklayıp güvenlik analistlerinin bu değerlendirmeler ışığında analiz yapmaları gerektiğini ifade etti.

Atatürk’ün mevziler hakkında yaptığı değerlendirme ise şu şekilde:

“Kararlarımızda, mevzilere kayıtsız şartsız bağlı olmamalıyız. Sırf topoğrafya şartları uygun olduğu için bir mevziyi seçmek ve orada, belirsiz bir şekilde düşmanı beklemek hiçbir zaman doğru değildir. Düşünmeli ki hareket halindeki bir düşmana karşı bunun önemi kalmaz”

ETİKETLER: Değerlendirme, şehit