Dolar 49,6245
Euro 55,8054
Altın 6.426,82
BİST 11.220,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Açık
Ankara
20°C
Açık
Cum 21°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C

UZMAN JANDARMALAR POLİS OLMAK İSTİYOR!

UZMAN JANDARMALAR POLİS OLMAK İSTİYOR!
28 Eylül 2016 15:27
667

Uzman jandarmalar polis olmak istiyor

 

 EMEKLİ Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Genel Başkanı Adnan Oğuz, Jandarma Genel Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanması ardından ‘Uzman jandarma’ olarak görev yapan binlerce personelin zor koşullarda çalıştığını bunların çoğunun koşulları daha iyi olduğu için Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmak için başvuruda bulunduğunu söyledi. 

 

EMUJAD Genel Başkanı Adnan Oğuz, uzman jandarmaların karşılaştığı sıkıntıları gündeme getirdi.

 

 

Türkiye genelinde yaklaşık 20 bin uzman jandarmanın görev yaptığını belirten Adnan Oğuz; teşkilat içerisinde görev yapan bu personelin yüzde 70’inin lisans ve ön lisans mezunu olduğunu, birçok personelin doktora yaptığını belirtti. Son dönemlerde hükümetin terörle mücadele konusundaki kararlığını takdir ettiklerini belirten Adnan Oğuz, yaptığı açıklamada, terörün önlenmesinde ve önüne geçilmesinde verilen mücadelenin daimi olması gerektiğini söyledi. 

 

Oğuz, bu başarıda personelin sadece teçhizat olarak değil aynı zamanda moral ve mütivasyon olarak da düşünülmesi gerektiğini anlatırken Jandarma Genel Komutanlığı kadrolarında personel yetersizliğinin, astsubaylar ile bire bir aynı eğitimi alan uzman jandarmalar ile gidermeye çalışıldığını açıkladı. Bu nedenle uzman jandarmalardan mecburi hizmeti olanlar ve 10 yılını dolduranların başka kuruma geçmek için başvuruda bulunduğunu bunların bir çoğunun ise aynı bakanlıkta oldukları için Emniyet Genel Müdürlüğünü tercih ettiğini söyleyen Oğuz, “Polislerde 45 yaşındaki personel komiser yardımcısı olabiliyor. Onların böyle bir şansı var. Uzman jandarmalarda ise bu yaş maalesef 27 olarak belirlendi” dedi.

 

 

“15 TEMMUZ SONRASI AÇIĞI UZMAN JANDARMALAR KAPATTI”

 

Özellikle 15 Temmuz başarısız darbe girişimi ardından jandarmada ciddi personel açığı yaşandığını, bakanlığın bu ihtiyacı gidermek için, uzman jandarmalardan daha fazla yararlandığını fakat bu personelin özlük haklarını vermediğini ifade eden Adnan Oğuz, İçişleri Bakanlığı’nın polislere sağladığı hakları, uzman jandarmalara da tanımasını istedi.

 

 

Oğuz, “Bu arkadaşlarımız asla rütbe meraklısı değil. Onların tek amaçları aynı görevi yaptıkları ve kendilerinden gösterge olarak daha yüksek, maaş olarak fazla alan astsubaylar ile aralarındaki farkın kapatılması olduğunu ekledi.

 

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği Genel Başkanı Adnan Oğuz, meslektaşlarının yaşadıkları bu sıkıtıyı ve çözümünü, yazdıkları dilekçeler ile Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ilettiklerini bazı konularda ise yargıya müraacat ettiklerini belirtti.

 

KAYNAK : http://www.hurriyet.com.tr/uzman-jandarmalar-polis-olmak-istiyor-40233698