Dolar 32,5112
Euro 34,7947
Altın 2.479,06
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 18°C
Paz 21°C

KOOPERATİF BAŞKANIMIZ HAKLARIMIZI ALACAK!

18 Haziran 2017 21:52
733

 

 

KOOPERATİF BAŞGANINA ARZUHALİMİZDİR! 

 

Kıymetli Dostlarım; 

 

Aslında bunlarla yazmamaya karar vermiştim. 

 

 

Ama bizler de yazmayınca, camiamızın içinde bulunduğu çaresizlik ve çözümsüzlükten beslenenler, ortalığı boş bularak istedikleri gibi at koşturuyor.  Yağma yok.  Her şeyi takip ediyoruz ve zamanı geldiğinde gerekenler yazmaktan imtina etmeyeceğiz.  

 

Gelelim biriken notlara, uzun zamandır yazmadığımız için konular birikti, kısa kısa hep beraber assubayların son dönemini  gözden geçirelim…

 

İSTİFA ONURLU BİR DAVRANIŞ MI? DAVAYA İHNAET Mİ? 

 

Malum TEMAD’dan geçen ay 2 Genel Başkan yardımcısı istifa etti. Hani seçimle gelen ve delegelerin seçtiği cinsten!  Eeee seçimle gelen adamlar neden gitti, neden sormuyorsunuz? Onlar delegenin iradesi ile gelmemiş miydi? 

İstifaları hiç kimse sorgulamadı, daha önceki istifaları ihanetle suçlayanlar, bu kez istifaları onurlu davranış ayağına yedirmeye çalıştılar. 100 Küsür şube başkanı ve yaklaşık 500 delegeden tık yok! 

 

O kadar şube başkanı var, o kadar delege var, hiç biri soramıyor, “bu adamlar neden istifa etti” diye? 

Soramazlar çünkü, zamanında soranların başına gelenleri biliyorlar. Balıkesir, İstanbul ve diğerleri…

Genel Başkan yardımcılarının neden istifa ettikleri konusunda bir açıklama yok, istifa edenler de bir açıklamada bulunamadı! Tam bir muamma.

 

Kanımca üç seçenek var;

 

Ya Ahmet KESER’in kaprislerine ve yönetim şekline dayanamadılar, ya KESER’e tepeden bir işaret verildi, ya da çıkarları çatıştı! Bir de işin içinde kooperatif başkanlığı, Ankara’daki ofis konusu gibi hususlar girince istifalar daha net anlaşılır. 

Yoksa, başkanın sosyal medyadaki en önemli adamı, savunucusu, Ahmet KESER’i eleştirenlere en ağır şekilde hakaretlerle yorum yapan kişi, neden istifa etsinki ki?

 

İstifa eden Genel Başkan Yardımcılarından Sami Başkaya, tüm siyasi iradenin ve askeri otoritenin en tepesindekilerle davalık.  Şayet KESER bu konuda ikaz edilerek, en sadık adamını gönderdiyse sebebini açıklamak zorundadır.

 

Kısacası, her halükarda KESER’e genel başkan yardımcısı dayanmıyor! 2011’den bu yana bildiğim kadarı ile 10’un üzerinde genel başkan yardımcısı istifa etti! Genel başkan yardımcısı değirmeni gibi mübarek…

 

“HAKLARI ALIYORMUŞ GİBİ ÇEK PANPA!”

 

Başbakanın iftar yemeğine özel olarak davet edildiğini TEMAD sitesinde yazdıran KESER, bir de iftarda hakları istediğine dair resim paylaştı. Resim tam evlere şenlik. Detaya girmiyorum.  İftar yemeğinde çekilen bu fotoğrafı yayınlayıp, başbakanlı görüştük demek, astsubay milletinin aklı ile alay etmektir. Böyle bir paylaşım hiç yakışmıyor. Söyleyecek söz bulamıyorum. Çok yazık…

 

 

NUR TOPU GİBİ KOOPERATİFİMİZ OLDU! ARTIK HAKLARI KOOPERATİF BAŞKANIMIZ ALACAK! 

 

Malum bir kooperatif kuruldu. Ne başkanı belliydi, ne yönetim kurulu, ne de ana sözleşmesi. Hiç bir bilgi yok. Sadece TEMAD sitesinde üyelik için gerekli form ve bir de taahhütname var. 

 

 Kooperatifini eleştirilmesinden çok korkan ve taahhütname imzalatan başkanı çok merak etmiştik ki, Facebook’ta İlerici Emekli Astsubaylar Sayfasında kim olduğunu açıkladılar. 

 

Evet bu kooperatifin başkanı, TEMAD Başkanı Ahmet KESER’miş ve 4 yıllığına seçilmiş. 

 

Genel Kurul ne zaman yapıldı? 

 

Kooperatif ortakları kimler,  seçim ne zaman oldu? 

 

Kooperatifin ana sözleşmesinde neler yazıyor?  

 

Genel Kurulda seçimin dışında hangi kararlar alındı?  Bu konularda hiç bir açıklama ve bilgi mevcut değil! Galiba TEMAD sitesinde bunları yayınlayacak yer kalmadı! 

 

Yine daha önce,  10.000 TL. sermaye ile kurulan ve TEMAD’ın olduğu öne sürülen, ancak TEMAD’la alakası olmayan ve Ticaret Sicil Gazetesinden belgelerini yayınladığımız şirket gibi sanırım… Kooperatifin TEMAD ile varsa organik bağı net olarak açıklanmaldır

 

TEMAD Kooperatif kuruyor ve başkanlığını  TEMAD Genel Başkanı temsil edecek ise,  kooperatif başkanlığına neden Ahmet KESER ismi yazılmış. Bunun yerine TEMAD Genel Başkanı yazılması gerekmez miydi?  Bu durumda Ahmet KESER, TEMAD aracılığla kendine kooperatif kurarak, başkanlığına da kendisi seçilmiştir. 

 

Yeni gelen yönetim, kooperatifin başında Ahmet KESER’i istemezse ne olacak? Bu durumda yeni gelen TEMAD yönetimi, sözkonusu kooperatif hakkında hiç bir tasarrufta bulunamayacak ve söz sahibi olamayacaktır.  İşte bu yüzden söz konusu kooperatifin TEMAD ile hukuki bağının olup olmadığının açıklanması çok önemli. 

 

Ahmet KESER’in yasal olarak kooperatif başkanı olmasında bir sakınca yok, ancak dernek başkanının kendi derneğinin kurduğunu iddia ettiği ticari bir kooperatife, TEMAD Başkanı sıfatı yerine, Ahmet KESER ismi ile seçilmesi ne kadar etik? 

 

Takdir siz değerli okuyucuların. 

 

 

 

KOOPERATİF BAŞGANIMIZI ELEŞTİRMEYECEĞİME NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDERİM! 

 

Temad sitesinde gözüme ilişti. Söz konusu kooperatife ortaklık için taahhütnameye öyle bir cümle eklemişler ki, evlere şenlik. Korkunun ecele faydası yok! 

Kooperatifin düne kadar  ne sözleşmesini yayınladılar, ne başkanı belli, ne de yönetim kurulu üyeleri!  Ama sıkı bir taahhütname hazırlamışlar.  “Kooperatifin başkan ve yönetim kurulu aleyhine çalışmaları engelleyici ve yıkıcı faaliyette bulunmayacağımı…” 

 

Bu şekilde hazırlanan bir taahhütname 1163 sayılı kanuna aykırıdır. 

 

Eee sonradan öğrendik ki, kooperatifin başkanı bizim büyük başganmış. Tabi büyük başgan kooperatife başgan olur da böyle bir taahhütname imzalatılmaz mı? Allah korusun, zat-ı muhteremi  eleştirirsiniz filan, anında ilişiğinizi keserler! Tıpkı dernekten ihraç ettiği üyeler gibi… 

 

Arkadaş altı üstü bir kooperatif, nedir bu eleştiri korkusu?  Kooperatifi ile ilgiliortaklar nasıl bir yıkıcı faaliyette bulunabilir? 

 

 

Üstelik taahhütnameyi yayınlıyorsunuz da, kooperatifin ana sözleşmesini neden yayınlamıyorsunuz? 

 

 Şahsen ben bir kooperatife ortak olacaksam, önce ana sözleşmesini okur, sonra yönetiminde kimler var ve genel kurul kararlarını öğrenmek isterim,  ama bizimkiler devlet sırrı gibi saklıyor! 

Neyse, artık Ahmet KESER, dernek başkanı vasfı ile alamadığı hakları kooperatif başkanı olarak alır! 

Biz de haklarımız için dernek yerine kooperatif başkanına arz ederiz! 

 

Aslında amaç başka.  Keser assubay davasında başarılı olmadığını ve  gideceğini biliyor. Giderayak kendine bir iş ve makam hazırladı hepsi bu… (Ankara’da kooperatif için bir ofis hazırlandığı doğru mu?)

 

Tabi kooperatifçe doldurulacak bölümde, kooperatif yönetimi ve başkanı bölümü boş bırakılmış! Kooperatiflerle ilgili yanlış bir tasarrufta bulunulursa ortakların kimlerle muhatap olacağı belli değil, ayrıca ortak olan şehit ve gazi ailelerinin Allah korusun  olabileceği bir mağduriyetin hesabının kim verecek? 
 


 

 

TAZMİNATLAR VE BAŞLANGIÇ DERECELERİ NE OLDU!

 

İntibaklar “olunca biz yaptık” diye yalancı pehlivan tefrikası gibi ortalıkta dolaşan ve “Genelkurmaya rağmen tazminatları da hükmetten alacağız, görekcesiniz alacağız” diyen başkan bu konularda oldukça  sessiz. 

Başkan, Saatlerce boş boş ahkam kestiği videoları youtubede yayınlatarak insanlarıkandıramaz. Varsa bir bildiğ çıkar açıklar! Kimse saatlerce o lakırdıları dinlemez.  Kısacası bildiği hiç bir şey yok ve  “bir şey çıksa da, biz yaptık desek” modunda beklediğinizi herkes biliyor.

 

Mesela; OYAK yönetimi değişti, ortalıkta bir çok bilgi kirliliği var,  OYAK’ın en büyük ortağı ve üyesi assubaylar ama assubayların temsilcisi olduğunu iddia eden Ahmet KESER ve yönetiminden, OYAK’taki değişim ile ilgili  tek satır  açıklama duydunuz mu? Bu konuda assubay sınıfını aydınlatmayacak da,  hangi konuda aydınlatacak? Her konuda konuşan, iç siyaset, dış politika güvenlik vs. konularında, televizyonlarda  saatlerce konuşan biri bu konuda neden konuşmaz? 

 

PERSONEL YASASINDA ADALETSİZLİK!

 

Personel yasasındaki değişiklikle, albayların görev sürelerinin uzatılmasının önü açılırken, assubayların bir hak kaybı daha oldu!

 

Meclisten geçen ve cumhurbaşkanınca onaylanan  personel yasası değişikliği ile assubayların bir hakkı daha geri alındı! Evet assubayların üstün başarı kıdemi gitti. Üst rütbelerdeki yığılmaların önlenmesi amacıyla astsubay üstçavuş rütbesinde üstün başarı kıdemi verilmesi kaldırıldı. Üstün başarı değerlendirmesi için sicil notu ortalamasının sicil tam notunun yüzde 90’ı olması şartı yüzde 95’e çıkarıldı. 

 

Assubaylar hakları ile ilgili mücadeleyi filan bırakıp, varsa yoksa işi ticarete döken birinin hak alması imkansızdır. Bırakın hak almayı eldekiler de gitmeye başladı. Tıpkı disiplin kanunun gibi, tıpkı Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği gibi, tıpkı orduevi yasakları gibi…

Bu arada şunu da hatırlatmakta fayda var, subaylarda her rütbenin ayrı kadrosu varken, assubaylarda; assubay çavuş ile assubay kıdemli başçavuş aynı kadroda çalıştırlabilmekte. Mesela bir albayın kadrosuna, teğmen, yüzbaşı vs. görevlendilemezken, bir kd. bçvş’un kadrosuna, assubay çavuş görevlendilebilmekte. Yani assubay çavuş ile Kd. Bçvş.’un kadrosu genelde aynı.

 

Hal böyleyken,  Kd. Bçvş. rütbesinde yığılma var diyerek, üstçavuş rütbesinde üstün başarı kıdeminin  kaldırıldılması işgüzarlıktır. Düşünün; TSK’daki tüm assubaylar Kd. Bçvş. rütbesinde olsa ne farkedecek ki? 

 

Kısacası Ahmet KESER varken,  Tazminatlar üzerine soğuk bir su içebilirsiniz… Ahmet KESER ve şürekası, hak alacağız derken mevcut hakların geri alınmasına da seyirci kalıyor…

 

Demek ki başbakanla filan aynı fotoğraf karesine girip, “hakları alıyormuş gibi çek panpa” pozundaki fotoğrafla hak alınmıyormuş! Hatta ters tepiyormuş! 

 

MADDİ KONULAR İYİ İNCELENMELDİR!

 

Mevcut yönetimin, göreve geldi geleli, yaklaşık 4 milyar lira (eski para ile 4 trilyon) gibi bir bütçeyi harcadığı bilgileri geliyor. Bunu üzerine yaklaşık 1 milyar lira da (eski para ile 1 trilyon) MSB’den gelen bir rakam var. Ortalama 5 trilyon gibi bir gelir söz konusu. Gerçekten büyük para..

 

Yeni gelecek yönetim bu harcamaları didik didik etmeli, tüm belgleri uzman kişilere inceletmeldir. 

 

Neden mi?

 

 Ahmet KESER, kendisi göreve geldiğinde ilk iş olarak, 4-5 Bin liralık bir harcama için, kendisinden önceki TEMAD Başkanı Sn. Mustafa EROL hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak savcılık takipsizlik kararı verdi. Kendinden önceki başkanı 4-5 bin lira için suçlayarak mahkemeye veren bir kişinin, 4-5 trilyonluk bir bütçeyi nereye harcadığı merak konusu olmuştur. Bunu öğrenmek hepimizin hakkıdır. 

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

 

“Mücadeleyi araç değil amaç olarak olarak gördüğümüz zaman…”

 

 

YAZARIMIZI TAKİP ETMEK İÇİN;
 

FACEBOOK :https://www.facebook.com/dedeersel.aksu.1

TWITTER: https://twitter.com/DedeErselAksu

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.