Dolar 32,6237
Euro 34,7525
Altın 2.502,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Yağmurlu
Ankara
20°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 26°C

DAĞ FARE DOĞURMASIN

21 Şubat 2018 12:51
194

Cumartesi, 28 Kasım 2015 14:48

 

DAĞ FARE DOĞURMASIN

Kıymetli meslektaşlarım;

Aldığımız bilgilere göre,  tazminatlar konusunda yapılan ve son şekli verilen taslak çalışmada;

 24 yıl bilfiil çalışma,

 II. Kad.Kd. Bçvş.  rütbesinde olma,

ve 1/4,  Derece -kademede olunması gibi şartlar içerdiğini öğrendik.

Bir subay, 20 yılda yarbay olması gerekirken, erken terfi, Komkarsu, Kurmaylık vb. durumlarla  16-17, yılda yarbay olmakta ve tazminat almaktadır.

Yani subaylara  “bilfiil hizmet şu kadar hizmet yapacaksın” şartı  aranmadan tazminat ödenmektedir.

Assubaylarda, tazminat ödenmesi için;  assubaylığın son rütbesi olan II. Kad. Kd. Bçvş. rütbesi aranırken,  subaylara, subaylığın son rütbesi olan Orgenerallik  hadi onu geçtik, albaylık şartı bile aranmamaktadır.

Yine subaylarda tazminat ödemek için herhangi bir derece kademe şartı da bulunmamaktadır.

Yanlış anlaşılmasın, kimsenin maaşında, tazminatında gözümüz yok. Sadece bir şey yapılacaksa adaletli yapılmasını istiyoruz. 

Yapılacak iyileştirmenin budanıp, kuşa çevrilerek, numunelik çok az bir assubayın yararlandırılmasını değil, tüm assubayların, hatta uzm.J.çvş.ların da faydalanacağı türden bir çalışma yapılmasını istiyoruz.

Dolayısı ile verilmesi öngörülen tazminatlarda, Kd. Bçvş. rütbesindeki  1-2 ve 3’üncü dereceden emekli olan ve halen çalışan assubayların da kademeli olarak faydalanması gerektiği kanaatindeyiz.

Askeri ve siyasi otoritenin yeni mağdurlar yaratmadan bu işi çözeceğini umut etmek istiyoruz.

***

Bazen diyorum ki, çok bahtsız bir sınıfız…

Bizi temsil ettiğini iddia edenler,  temsil etmekte yetersiz kalıyor. Yüksek Askeri Şura’ da (YAŞ) intibakların  görüşüldüğünü basından öğreniyoruz.

Kısa bir beyin jimnastiği yapalım, YAŞ Toplantısında;

Mesela YAŞ’da hükümet kanadı, TEMAD Genel Başkan Yardımcı tarafından yazıldığı iddiası ile davacı olduğu meşhur “MEZARINIZA TÜKÜRECEĞİM” yazısını, veya TEMAD Başkanının  Başkent TV’deki ” TSK’yı üç maymuna çevirdiler, EFKAN ALA laf cambazıdır, Basiretsiz Politikalar vb.” sözlerini içeren görüntüleri Genelkurmay’ın önüne koysa, 

Veya Genelkurmay,  TEMAD Genel Başkanının “Genelkurmay kapatılmalıdır, Lüzumsuz bir makamdır, askeri yoktur, ABD’deki gibi Genelkurmay Başkanlığını Kara Kuvvetleri Komutanlığı ikiz görevle yürütmelidir”, minvalinde söylediği görüntüleri, yine, TEMAD Genel Başkan Yardımcısının “Genelkurmay Başkanlığını fırsatçılıkla, rol çalmakla “itham ettiği yazısını hükümetin önüne koysa nasıl bir sonuç çıkar?
Ya da, Milli Savunma Bakanı hakkında “Kabus Geri döndü” diye yazan İlericinin yazısını masanın ortasına koysalar!

Siz olsanız,bunları ekranlar önünde söyleyen,yazan,çizen insanları muhatap alırmısınız

Bakınız,ayni hata Disiplin Kanunu çıkarken yapıldı. Bazı Gn.Bşk. yardımcılarının tüm ısrarlara rağmen “TV den izleriz” diyen şahıs,ilgisiz kaldı ve bu kanun adeta idam fermanı gibi çıktı..

Bu tip kanunlar düzenlemeler 40-50 yılda bir yapılır.  Yani bir kez çıktı mı değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi çok zor olur. 

Daha dün bir ağabeyimiz intihar etti ve toprağa verildi .Tıpkı son 2,5 yılda intihar eden 36 meslektaşımız gibi.  Tıpkı hakkını alamadan giden binlerce meslektaşımız gibi.

Değerli ağabeyimiz, Ersen Gürpınar’ın önerdiği gibi; Gelin inadı bırakın, siz görüşemiyorsunuz, muhatap kabul edilmiyorsunuz. Makamınız koltuğunuz sizde kalsın. Maksadını aşan sözlerine hiç olmazsa bir süreliğine ara verin ve  Bu işi çözmek için TEMAD Şubelerinden, TAS-SEN’den ve konuya vakıf aklı başında meslektaşlarımızdan oluşturulacak karma bir heyet aracılığı ile askeri ve siyasi muhataplarla görüşme yapılsın. Henüz her şey bitmiş değil.

 En azından sınıfınıza böyle bir iyilik yapın.

Yoksa dağ fare doğuracak , bari ebesi siz olmayın. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.