Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Yağmurlu
Ankara
20°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 26°C

TÜRK MARKASI ABD’DE YILIN TABANCASI SEÇİLDİ!

TÜRK MARKASI ABD’DE YILIN TABANCASI SEÇİLDİ!
3 Temmuz 2019 19:02
345

Yılın tabanca ödülü Türk markası Canik’e verildi
 

ABD’de düzenlenen 2019 Industry Choice Award yarışmasında yılın tabanca ödülünü Canik’in TP9 Elite Combat Modeli kazandı.
 
Türk üretimi silaha ABD’de ‘yılın tabancası’ ödülü verildi. 2019 Industry Choice Award (ICA) yarışmasında Samsun Yurt Savunma A.Ş.’nin tabanca markalarından Canik’in TP9 Elite Combat Modeli yılın tabancası ödülünü kazandı.

Tabanca kategorisinin dışında tüfekler, av tüfekleri, optikler, aksesuarlar ve mühimmatlar da ödül verilen diğer kategoriler arasında yer aldı. ICA 2019 adayları; silah perakendecileri, distribütörler, profesyonel atıcılar, silah ustaları, kolluk kuvvetleri, askeri personel, basın üyeleri ve hoppy atıcılarından oluşan geniş katılım içeren jüri tarafından değerlendirmeye alındı. ABD silah endüstrisinin en etkili isimlerinden oluşan juri tarafından uygulamalı, tarafsız ve uzun soluklu yapılan değerlendirme ve testler neticesinde ödüllerin sahipleri belirlendi.

‘ÖDÜLÜ ALMASINDAKİ EN BÜYÜK ETKEN FİYATI’

Samsun Yurt Savunma A.Ş Genel Müdürü Utku Aral yaptığı açıklamada, “Canik TP9 Elite Combat ile en iyi performansı en iyi fiyatla kullanıcılara sunması ile yarışmayı önde tamamlamıştır. TP9 Elite Combat modelinde Salient Arms tarafından tasarlanmış performans parçaları standart olarak bulunmakta. Canik’in TP9 Elite Combat’ı son derece erişilebilir bir fiyat ile tüketicinin beğenisine sunuyor olması şüphesiz jürinin bu ödülü vermesindeki en büyük etkendir. Bunun yanı sıra 50 bin ve üzeri atım ömrüne sahip yüksek teknoloji namlusu, zengin kutu içeriği ve dünya da ilk emniyet mandallı düz alüminyum tetik tasarımı da yine jüriden tam not alan diğer özellikleri arasındadır” dedi.

“DÜNYA’DA İLK 10 İÇİNDEYİZ”

Aral, “Canik Tabanca markası adı altında yıllık 280 bin adedi Türkiye’de 40 bin adedi yurtdışında olmak üzere toplam 320 bin adet tabanca üretimi kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük, dünyanın da 10’uncu en büyük tabanca üreticisi konumundayız. Türkiye’de 2 ve ABD’de 1 adet olmak üzere toplam 3 tesiste, üretim gerçekleştiriyoruz. Ülkemizi uluslar arası arenada birinciliklerle temsil etmek bizi gururlandırıyor” şeklinde konuştu.

Canik daha önce 2017 Industry Choice Award yılın tabanca ödülünü TP9 SFx ile almıştı, 2018’de ise TP9 SF Elite modeli ikincilik ödülüne hak kazanmıştı.