Dolar 32,5067
Euro 34,8128
Altın 2.490,67
BİST 9.540,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 17°C
Paz 20°C
Pts 21°C

DARBE OLACAK İDDİALARINA AKP’DEN YANIT!

DARBE OLACAK İDDİALARINA AKP’DEN YANIT!
23 Şubat 2020 07:00
138

“Darbe olacak” iddialarına AKP’den yanıt

Son günlerde sosyal medyada sık sık gündeme gelen “darbe olacak” iddiaları için AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Darbe ve cunta arzusu içinde olan, ihanet odaklarıyla beraber yürüyen bütün darbecilere gereken cevabı verecektir” dedi…

Son günlerde sosyal medyada sık sık gündeme gelen “darbe olacak” iddiaları için AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Darbe ve cunta arzusu içinde olan, ihanet odaklarıyla beraber yürüyen bütün darbecilere gereken cevabı verecektir” dedi. Özkan, devamında ise “Ancak elbette bu tür iddiaları yok saymak da mümkün değil” dedi.

Özkan, sosyal medyada yayılan “Yeni bir darbe olabilir” iddialarına ilişkin şunları söyledi:

“Biz, milletimize güveniyoruz. Aziz milletimiz, bu tür karanlık emelleri olan, darbe ve cunta arzusu içinde olan, ihanet odaklarıyla beraber yürüyen bütün darbecilere gereken cevabı verecektir.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası hayata geçirmiş olduğumuz mevzuatlarla, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları’nın İçişleri Bakanlığı’na, Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması nedeniyle bu tür iddiaları olası görmüyoruz.

Ancak elbette bu tür iddiaları yok saymak da mümkün değil. Bununla ilgili kamuoyunun takibinde olduğumuzu belirtmek isterim. Her ne kadar ciddiye almasak da bu tür iddiaların zerresine dahi büyük bir hassasiyetle eğilerek, olası riskleri ortadan kaldırmanın, demokrasimizin, cumhuriyetimizin, anayasal rejimimizin bir gereği olduğunu düşünüyoruz. Gelecekleri varsa görecekleri de var.”