Dolar 32,5286
Euro 34,9326
Altın 2.438,75
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 20°C

USTA OYUNCU HAYATINI KAYBETTİ!

USTA OYUNCU HAYATINI KAYBETTİ!
13 Eylül 2019 19:04
212

Son dakika… Yeşilçam’ın usta ismi Süleyman Turan hayatını kaybetti

Yeşilçam’ın usta isimlerinden Süleyman Turan, bu sabah Kadıköy’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Süleyman Turan 82 yaşındaydı…

SÜLEYMAN TURAN KİMDİR?

Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Süleyman Turan, bir dönem dergi ressamı olarak çalıştı. Filmlerin dışında uzun zaman karikatür ve resim yaptı. Çizimleri uzun zaman “Akbaba” dergisinde yayımlandı. Akşam gazetesinde çizgi roman çizmeye başladı. Afişler, kitap kapakları hazırladı. Senaryolarını da kendisinin yazdığı çizgi roman ressamlığına Sabah gazetesinde devam etti. 1963 yılında bir derginin açtığı yarışmayı kazanarak sinemada yer aldı. Genellikle ‘esas oğlan’ın sadık dostu rollerinde, sevecen tiplemesiyle başarılı olup beğeni kazanmıştır. Süleyman Turan, üç film senaryosu yazmış, çeşitli sinema filmleri ve dizilerde rol almıştır.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Süleyman Turan son yolculuğuna uğurlanıyor

Bundan 3 gün önce hayatını kaybeden, vefat ettiği dün öğrenilen Yeşilçam’ın efsane ismi Süleyman Turan, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Yeşilçam’ın efsane ismi Süleyman Turan, 83 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Turan’ın 3 gün önce hayatını kaybettiği belirlendi. Yeşilçam’dan ‘esas oğlan’ın en iyi dostu olarak onlarca filmde rol alan duayen oyuncu için bugün Üsküdar Şakirin Camii’nde tören düzenleniyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Gürsel Tekin, Berhan Şimşek, sanatçılar Ediz Hun, Menderes Samancılar, Kerem Alışık, Serdar Gökhan, İlyas Salman, Mustafa Alabora, Orhan Gencebay, Nuri Alço gibi isimler de Turan’ın son yolculuğunda hazır bulunuyor.

‘TÜRK SİNEMASI EFSANESİNİ KAYBETTİ’

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, toplumun ciddi bir entelektüelini kaybettiğini dile getirerek, “Hepimiz adına büyük bir kayıp. Biz düşüncelerini, yaptıklarını bundan sonra topluma anlatarak ve hatırlatarak fiziksel olarak olarak eksikliğini kapatmaya çalışacağız. Işıklar içinde uyusun” açıklamasını yaptı.

Nuri Alço, Turan ile ilgili, “Türk sineması yaşayan bir efsanesini kaybetti. Beklenmedik ölümler insanı tabii ki üzüyor” dedi. Mustafa Alabora ise “Türk sineması efsane bir ismini kaybetti. Süleyman egosuz bir adamdı. Sadece bir filmde oynamak nasip oldu. Ne zaman görüşsek, onunla sohbet etmekten çok mutlu olurdum” açıklamasını yaptı. Kadir İnanır ise Turan ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Süleyman Yeşilçam için eşsiz bir insandı. Bir değeri kaybettik. Elbet herkes vefat edecek. Birgün benim için de bu camiiye gelirseniz sevinirim.”

Turan, kılınacak öğle namazına müteakip, Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.