Dolar 32,3119
Euro 35,0521
Altın 2.277,29
BİST 8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

TÜRKİYE’NİN İLK SİVİL ORGENERALİ!

TÜRKİYE’NİN İLK SİVİL ORGENERALİ!
3 Eylül 2016 13:00
129

Türkiye’nin ilk sivil orgenerali Ali Fidan oldu

Düzce Valiliği görevinden Milli Savunma Bakanlığında 1. derece kadrolu müsteşarlık görevine getirilen Ali Fidan sivil orgeneral oldu.

Kanun Hükmünde Kararname ile Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Savunma Bakanlığında 1. derece kadrolu müsteşarlık görevine getirilen eski Düzce Valisi Ali Fidan, sivilleşen MSB’deki kadroların TSK’daki rütbe karşılığına denk olarak sivil orgeneral sayılacak…

 

Habertürk’ün haberine göre; Rütbe karşılıkları müsteşar için orgeneral, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü için korgeneral, müsteşar yardımcıları, teftiş kurulu başkanı ve genel müdürler için tümgeneral, genel müdür yardımcıları ve müstakil daire başkanları için tuğgeneral, daire başkanları için albay olarak belirlendi.

 

 

İLK SİVİL ORGENERAL

 

KHK’ya göre, askeri protokol münasebetlerinin düzenlenmesinde rütbe karşılığı esas olacak. Sivil yöneticiler, rütbe karşılıkları doğrultusunda lojman ve sosyal tesislerden de yararlanacak. Geçen hafta yapılan atama ile MSB’nin ilk sivil müsteşarı olan eski Düzce Valisi Ali Fidan’a “orgeneral” rütbe karşılığı verildi.

 

 

ALİ FİDAN KİMDİR?

 

 

1970 Bolu Gerede doğumlu Fidan, İÜ Kamu Yönetimi mezunu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Fidan, İller İdaresi’nde genel müdürlüğe kadar çeşitli kademelerde görev yaptı. Kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinden sonra 2015’te getirildiği Düzce Valiliği’nden MSB Müsteşarlığı’na atandı.