Dolar 32,5021
Euro 34,5289
Altın 2.495,53
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 17°C

TEMAD’A KAYYIM ATANMIYOR! TEMAD O DAVAYI DA KAZANDI…

TEMAD’A KAYYIM ATANMIYOR! TEMAD O DAVAYI DA KAZANDI…
5 Nisan 2019 22:07
211

TEMAD, yönetime kayyım atanma davasını esastan kazandı.

30 Kasım 2017 tarihinde yapılan ve Hamza DÜRGEN’in listesinin büyük bir farkla kazandığı TEMAD Genel Kurulu ile ilgili, eski Yönetimden Ahmet KESER, M. Sıracettin ELDEM ile aday listesinden Sabahattin ÜNAL’ın  “30 Kasım 2017 tarihindeki 15.Olağan Genel Kurulun iptali, TEMAD’ın eski yönetime devri ve bu mümkün olmazsa TEMAD’a kayyım atanması amacıyla”  3 dava açıldığı TEMAD’ın internet sitesinden duyurulmuştu.

TEMAD internet sitesinde yapılan açıklama incelendiğinde, 3 davanın da aynı avukat tarafından,  Ankara’da farklı mahkemelerde açıldığı görülmüştü.

Dava dilekçelerindeki talebin, “genel kurulun iptal edilmesi, yönetimin eski yönetime (Ahmet KESER ekibinie) verilmesi, bu mümkün olmazsa Kayyıma devredilmesinin talep edilmişti.

TEMAD aleyhine açılan davaların esastan reddedildiği ve davaları TEMAD’ın kazandığı bu gün TEMAD’ın resmi internet sitesinden duyuruldu. 

 

İŞTE O DUYURU

 

TEMAD’A KAYYIM ATANMASINI İSTEYENLERİN AÇTIĞI DAVALARI TEMAD KAZANDI.

30 Kasım 2017 tarihinde yapılan TEMAD 15. Olağan Genel Kurulunda Sayın Hamza DÜRGEN Başkanlığındaki Yönetim Kurulu’nun seçilmesini müteakip (daha devir teslim yapılmadan) önceki Başkan Ahmet KESER, önceki Bşk. Yrd. ve Gn. Bşk. Adayı M. Sıracettin ELDEM ve eski Gn.Mrk. delegesi ve eski TEMAD üyesi Sabahattin ÜNAL tarafından aynı gün içinde (5 Aralık 2017), aynı vekil tarafından ve aşağıdaki aynı taleplerle;

Olağan Genel Kurulun İPTALİ, 

TEMAD’ın ESKİ YÖNETİME DEVRİ ve

Bu mümkün olmazsa TEMAD’A KAYYIM ATANMASI amacıyla,

TEMAD aleyhine Ankara’da;

 (Ahmet KESER-21. Asliye Hukuk Mahkemesi – 2017/649,

M. Sıracettin ELDEM – 13. Asliye Hukuk Mahkemesi – 2017/645 ve

Sabahattin ÜNAL – 10. Asliye Hukuk Mahkemesi – 2017/623) 3 adet dava açılmıştı.

Bu davaların açıldığı 29 Aralık 2017 tarihinde TEMAD WEB sayfasında duyurulmuştu.

Açılan davalar aynı nitelikte olduğundan, 13. Asliye Hukuk Mahkemesi ve 10. Asliye Hukuk Mahkemesi davaları, 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2017/623 E. sayılı dosyasında birleştirildi.

Yapılan yargılama sonucunda 10. Asliye Hukuk Mahkemesi; TEMAD’ın 15. Olağan Genel Kurulunun iptalini, Yönetimin eski yönetime devrini ve TEMAD’a kayyım atanmasını gerektiren hukuki hiçbir delil ve belge olmadığı, Olağan Genel Kurulun hukuka uygun yapıldığı gerekçeleriyle AÇILAN DAVALARI ESASTAN REDDETMİŞTİR.

Açılan davaları TEMAD’ın kazanmasıyla delegasyonun tercihinin hukuka uygun olduğu yerel mahkeme tarafından da onaylanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

İŞTE MAHKEME KARARI