Dolar 32,3697
Euro 34,9616
Altın 2.325,62
BİST 9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

TARİHİ JANDARMA KARAKOLUNUN YENİDEN AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI!

TARİHİ JANDARMA KARAKOLUNUN YENİDEN AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI!
27 Kasım 2017 20:23
130

 

Sağıroğlu’ndan Tarihi Karakol Binasında İnceleme

 Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, tarihi Oymalı Jandarma Karakolunun yeniden hizmete açılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

 

Sağıroğlu, Garnizon Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Zeki Uzunöz ve Oymalı Mahallesi Muhtarı Veysel Arslan ile 2007 yılında kapatılan Oymalı Jandarma Karakolu binasında incelemede bulundu.

Oymalı Jandarma Karakolunu yeniden hizmete açmak için çaba sarf ettiklerini belirten Sağıroğlu, şunları kaydetti:

“1938’den 2007 yılına kadar bölgemizde faaliyet gösteren jandarma karakolumuzu yeniden açmak istiyoruz. Gerek garnizon komutanımızla gerek muhtarımızla gerekli girişimlerimizi yaptık ve bizzat İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları ile onay kararını aldık.”

 

Sağıroğlu, karakolun hem tarihi itibar hem de konum olarak önemli değere sahip olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Burası hem Gümüşhane’ye hem de Maçka ilçemize açılan kapı. Kapanan beldelerle birlikte aktivitelerini kaybeden mahallelerimizde istihdam anlamında da bölge yeniden canlanacak. Binamızı tarihine yakışır bir şekilde yenileme çalışmalarını gerçekleştirerek yeniden hizmete açacağız. Bizlere bu bağlamda destek veren İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve İl Jandarma Komutanımız Kıdemli Albay Halil Şen’e çok teşekkür ediyoruz.”