Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

SORULARI OKUMADAN SUBAYLIK SINAVINI KAZANMIŞ!

SORULARI OKUMADAN SUBAYLIK SINAVINI KAZANMIŞ!
7 Kasım 2016 13:54
77

 

Uşak’ta, FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan subay, 2011’de girdiği jandarma subaylık sınavında hiçbir soruyu okumadan cevaplamasına rağmen 72 puanla imtihanı kazandığını belirtti.

 

 

Uşak merkezli 26 ilde yürütülen FETÖ/PDY’nin insan kaynağı temininde önemli rol oynayan ve “mahrem” yapı olarak adlandırılan oluşuma ilişkin yürütülen operasyonda, örgütün askeri sınavlara müdahalesi, ifadelere yansıdı.

 

 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılar arasında bulunan FETÖ itirafçısı subay, “mahrem” yapı yöneticilerinin üniversite öğrencilerine hangi mesleği seçmeleri yönünde sürekli telkinde bulunduğunu, zaman zaman ikna toplantıları düzenlediklerini bildirdi.

 

 

“POLİS OLMAK İSTEYENLER ASKERLİĞE”

 

 

Kendisinin 2011 yılında Uşak Üniversitesinde okuduğu yıllarda örgüt yöneticileri tarafından lüks bir evdeki toplantıya çağrıldığını, burada hangi mesleği yapmak istediği yönünde sorular sorulduğunu, kendisinin polis olmak istediğini söylemesinin ardından FETÖ yöneticilerinin “Şimdi 100 lira aidat veriyorsun, subay olunca 400-500 lira millete bahşiş verirsin.” diyerek subaylık sınavına girmesi yönünde telkinlerde bulunduklarını söyledi.

 

 

 

“SEN ORASINI KARIŞTIRMA”

 

Aynı yıl örgüt yöneticilerinin kendisinin yerine subaylık ve astsubaylık sınavlarına müracaatta bulunduğunu aktaran “itirafçı”, Kara Kuvvetlerinin subaylık ve astsubaylık sınavlarına girdiğini bu sınavların çok kötü geçmesine rağmen astsubaylık sınavından 78, subaylık sınavından ise 72 veya 74 puan alarak kazandığını örgüt yöneticilerine sorduğunda kendisine “Sen orasını karıştırma mülakatlara gir.” yönünde uyarıldığını ancak sınavları hakkıyla kazanmadığını düşünerek iki mülakata da girmediğini söyledi.

 

 

“SINAVLARA MÜDAHALE”

 

Kara Kuvvetleri Komutanlığının subaylık ve astsubaylık mülakatlarına girmediği için örgüt tarafından dışlandığını, üzerinde baskı kurduklarını ifadesinde anlatan itirafçı, örgüt yöneticileri tarafından jandarma subaylık ve astsubaylık sınavlarına sokulduğunu belirtti.

 

 

İtirafçı ifadesinde, “Jandarma subaylık sınavında şüphelerimi gidermek için soruların hiçbirini okumadan cevapladım. Sadece cevap anahtarına ismimi yazdım. Bir hafta sonra sonuçlar açıklandığında okumadan cevapladığım sorulardan 72 puan kazandığımı öğrenince örgütün bu şekilde sınavlara müdahale ettiğini anlamış oldum.” dedi. 

 

 

 

“SUBAYLIKTAN AYRILDIM”

 

Yazılı sınavı kazandıktan sonra örgüt yöneticilerinin kendisini mülakata hazırladığını, mülakata girerek jandarma subaylığını kazandığını ancak eğitim sırasında hak etmediğini düşünerek subaylıktan ayrıldığını belirten FETÖ üyesi, örgüt yöneticilerinin özellikle askeriyeye büyük önem verdiğini vurguladı.

 

 

Uşak merkezli 26 ilde gerçekleştirilen operasyonda 37 kişi gözaltına alınmış, 30 şüpheli tutuklanmıştı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazı şüphelilerin ikametlerinde örgütsel dokümanlar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a ait kitaplar ele geçirilmişti.

 

 

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİKTE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA! (Okumak İçin Tıklayınız…)

 

 

KAYNAK : YENİÇAĞ / SABAH