Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C

SON DAKİKA! 20 RÜTBELİ ASKERE OPERASYON…

SON DAKİKA! 20 RÜTBELİ ASKERE OPERASYON…
6 Şubat 2018 15:48
272

Kastamonu merkezli FETÖ operasyonu: 20 rütbeli asker gözaltında

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kastamonu merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonda, 20 rütbeli asker gözaltına alındı.
FETÖ’nün askeri mahrem imamları oldukları gerekçesiyle bugün sabah saatlerinde Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ve diğer 13 ilin polisinin ortak operasyonu ile yakalanan 20 rütbeli askerin, ifadeleri sonrası adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

 

***

 

Fetö’nün Sözde ‘Ser Doktoru’nun Askeri Okullara Yerleştirdiği 5 Öğrenci Yakalandı
 

Aydın’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir itirafçının verdiği ifade doğrultusunda sözde ‘ser doktor’ unvanlı öğrenci sorumlusunun askeri okullara yerleştirdiği beş öğrenci, eş zamanlı operasyonla yakalandı.
 

Edinilen bilgiye göre; Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında itirafçı olarak ifadesi alınan bir zanlının 2011-2013 yılları arasında Aydın ili ve ilçelerinde askeri okullara öğrenci yerleştirmek amaçlı çalışmalarda bulunduğu tespit edildi. Efeler İlçe Jandarma Komutanlığı’nca yapılan araştırmalarda R.B. isimli zanlının 2011 yılında FETÖ-PDY’den aldığı talimatla sözde “ser doktor” askeri okullara öğrenci yetiştirme sorumlusu sıfatıyla yaptığı yasa dışı çalışmalarla F.K., M.A.Y., M.E.K., Ş.S. ve U.G. isimli şüphelilerin askeri okullara yerleştirildikleri belirlendi.

FETÖ şüphelisi 5 öğrenci, düzenlenen eş zamanlı operasyon ile yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramada 14 cep telefonu, 48 CD, 13 tüfek fişeği, 5 dizüstü bilgisayar, 1 sustalı çakı, 1 hafıza kartı, 1 dijital fotoğraf makinesi, 1 flaş bellek, 1 tablet, 1 toplu tabanca ele geçirildi. 

 

***

Fetö Sanığı Sat’çılarla “Mahrem İmamları”Nın Davası

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Sualtı Taarruz Komutanlığı (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı komutanlıklarında görevli 38 askerle bu personelden sorumlu sözde “Deniz Kuvvetleri Yapılanması”nın mahrem imamı konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42’si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binada yapılan duruşmaya, biri tutuksuz 39 sanık ile avukatları katıldı.

Duruşma sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta zincirinden kopuk olarak FETÖ’nün mahrem imamlarından talimat aldıkları ifade edilerek, bunun ardından sanıkların darbe girişimi sırasında SAT ile Kurtarma ve Sualtı komutanlıklarında muhalif olduklarını düşündükleri bazı askerleri derdest etmekle görevlendirildiği kaydediliyor.

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi bu kişilerin harekete geçtikleri ancak darbenin başarısız olması nedeniyle eylemlerini tamamlayamadıkları belirtilen iddianamede, sanıkların bu aşamadan sonra da kendilerini gizlemeye çalıştıkları anlatılıyor.

İddianamede sanıklardan SAS Komandosu E.T’nin etkin pişmanlıktan yararlandığı ve Deniz Kuvvetleri yapılanmasının mahrem imamlarından olan sanık Enes Hozan’a bağlı olduğunu itiraf ettiği aktarılıyor.

Kaybolan silahlar Ümraniye’de bulundu

Darbe girişimi sonrası SAT’a ait 2’si uzun namlulu olmak üzere 4 silahla bu silahlara ait mühimmat, SAT komandolarının kullandığı çok sayıda şişmeli can yeleği ve çelik yelekler de dahil birçok malzemenin kaybolduğu belirtilen iddianamede, ihbar üzerine Ümraniye’de bir apartmanın bodrumunda bulunan silah ve mühimmatın bu iddianamenin sanıkları arasında yer alan tutuklu SAS Komandosu Astsubay Levent Özcan’a ait olduğu, Özcan’ın da bu apartmanda ikamet ettiği kaydediliyor.

İddianamede 51 sanık hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

“Deniz Kuvvetleri Yapılanması”nın “mahrem imamı” konumundaki 14 sanığın ayrıca “terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan ayrı ayrı 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, etkin pişmanlıktan yararlanan SAS Komandosu E.T’nin de aralarında bulunduğu 38 sanık hakkında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan on beşer yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

 

***

 

Fetö’nün “Mahrem Askeri Yapılanması”Na Yönelik Operasyon
 

Sakarya merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheli, etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak adli kontrol şartıyla salıverildi

Sakarya merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) “mahrem askeri yapılanması”na yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 9 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY’nin “mahrem askeri yapısı”na yönelik Sakarya merkezli Balıkesir, Şırnak, Adana, Çanakkale, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kütahya ve Tunceli illerinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheliden emniyetteki işlemleri tamamlanan 9’u, Yenikent Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Aralarında askeri öğrenci, astsubay, teğmen ve uzman çavuşun da bulunduğu şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 9 şüpheli, örgüt hakkında bilgi verdiklerin için etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak, adli kontrol şartıyla salıverildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY’nin “mahrem askeri yapısı” içerisinde bulunmuş, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisine sızmış şüphelilerin, ankesörlü ve sabit telefonlar üzerinden görüşme yaptığı bilgisine ulaşılmasının ardından Sakarya merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonlarda 17 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İlk etapta da adliyeye sevk edilen 8 şüpheli, örgüt hakkında bilgi verdikleri için etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

(AJANSLAR)