Dolar 32,5692
Euro 34,6876
Altın 2.508,26
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 26°C

SKANDAL RAPORLAR ORTAYA ÇIKTI!

SKANDAL RAPORLAR ORTAYA ÇIKTI!
4 Mayıs 2017 20:25
241

Geçtiğimiz günlerde TEMAD Antalya İl Başkanlığının Denetleme Kurulu topluca isitfa etmişti.İstifaya ilişkin detaylar belli olmaya başladı. 

 

 

TEMAD Antalya İl Başkanlığı,   Denetleme Kurulu Başkanı,  Emekli Astsubay İbrahim TALAKA, Facebook’taki kişisel sayfasından 24 Nisan 2017 yaptığı yazılı açıklama ile 13 Nisan 2017 tarihinde Antalya TEMAD’ın tüm Denetleme Kurulunun istifa ettiğini  duyurmuştu. 

 

 

 

TALAKA yaptığı yazılı açıklamada; 

 

 

“12 Mayıs 2012 tarihinden itibaren sürdürmekte olduğumuz TEMAD Antalya İl denetleme Kurulu görevinden 13 Nisan 2017 tarihinde Denetleme Kurulu olarak istifa ettik. Antalya TEMAD Üyelerine duyurulur”  demişti. 

 

 

 

 

 

 

İSTİFALARIN NEDENİ BU BELGELERDEKİ HUSUSLAR MI? 

 

 

İstifaların gerekçesinin açıklanmaması ise kafalarda soru işareti oluşturmuştu.  Normal şartlarda bir denetleme kurulunun istifası çok kabul edilebilir bir durum değildi. İşte bu gün ortaya çıkan denetleme sonuç raporu, istifaların nedeni bu belge mi sorusunu akıllara getirdi. 

 

 

 

BAĞIŞ YAPAN BAŞKASI, BAĞIŞ MAKBUZUNA ADI YAZILAN MUSTAFA DEĞİRMENCİ Mİ?

 

 

Bugün elimize geçen ve TEMAD Antalya İl Başkanlığının hazırlamış olduğu “Denetleme Kurulu Rapaoru” oldukça ilginç ifadeler içeriyor.  1’inci Sonuç raporu TEMAD Antalya İl Başkanı Mustafa DEĞİRMENCİ ve  Kadın Kolları Başkanı Nuran ÖZKAN ile ilgili.

 

 

 

Denetle Kurulunun hazırladığı sonuç raporunda, 

 

 

  “Antalya TEMAD binasının satın alınmasında ve tadilatlarında, bağışlar alınmış, bağışlar alınırken, bağış yapan şahıs veya kurum adına makbuz kesilmemiştir. Yapılan bu bağışları İl Başkanı Mustafa DEĞİRMENCİ, kendi adına bağış yapmış olarak makbuz kesmiştir.”,

 

 

“Yapılan denetleme sonucunda kadın kollarının faaliyetlerinden elde edilen gelirin, Temad Antalya Şubesi kadın kolları adına değil, Kadın Kolları Başkanı Nural ÖZKAN adına bağış makbuzu kesilerek, kasaya giriş yapılmıştır.” ifadeleri mevcut.

 

 

Söz konusu sonuç raporların,  Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim TALAKA, üyeler Adem EMREBAŞ ile Şaban KUPLAY tarafından imzalandığı  görüldü.   

 

 

TEMAD Antalya İl Başkanlığı Denetleme Sonuç Raporu – 1

 

 

1’inci Denetle Sonuç Raporundan da anlaşılacağı üzere, kişi ve kurumlarca TEMAD Antalya İl Başkanlığı binası için yapılan bağışlara  ilgili kişi veya kurumların adı yerine Mustafa DEĞİRMENCİ’nin kendisi bağış yapmış gibi makbuz kestiği rapora yansımıştır. Bir diğer husus da, kadın kollarından elde edilen gelirlerin, Kadın Kolları adına değil, sanki Kadın Kolları Başkanı Nuran ÖZKAN bağış yapmış gibi makbuz kesilerek kasaya giriş yapıldığı denetleme sonuç rapaoruna yansıdığı görüldü.  

 

 

 

TEMAD ANTALYA’DA NELER OLUYOR? TIKLAYINIZ….

 

 

 

SOSYAL FAALİYET GELİRLERİ BAĞIŞ OLARAK KAYDEDİLDİ! 

 

 

2’nci  Denetle Sonuç Raporunda ise; Sosyal Faaliyet Gelirlerinin bağış olarak kasaya kaydedildiği görülmüştür” şeklinde ifadenin yer aldığı ve “Sosyal Faaliyet Gelirlerinin” “GELİR” yerine, “BAĞIŞ” olarak kayıt ededildiği görüldü.

 

 

 

TEMAD Antalya İl Başkanlığı Denetleme Sonuç Raporu – 2

 

 

 

 

 

 

TEMAD Antalya İl Başkanı Mustafa DEĞİRMENCİ

 

 

 

 

TÜZÜK NE DİYOR? 

 

 

TEMAD Tüzüğü incelendiğinde  konu 57’nci maddede  net olarak açıklanmış.

 

 

 

TEMAD Tüzüğü Madde:57:

 

 

Dernek şubelerince kendi adlarına tertip edecekleri organizasyonlardan elde edilen gelirler şube namına gelir olarak kaydedilir.

 

 

 

TEMAD ANTALYA ŞUBESİNİ AÇAN GENERAL BAKIN NERDE YAKALANDI? TIKLAYINIZ….

 

 

 

PES24 ÖZEL HABER