Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Yağmurlu
Ankara
20°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 26°C

ŞEHİTLERİMİZ TÖRENLE UĞURLANIYOR!

ŞEHİTLERİMİZ TÖRENLE UĞURLANIYOR!
24 Ağustos 2020 11:33
157

 

Son Dakika | Giresun’da yaşanan selde şehit olan Uzm.J. VII. Kad. Çavuş Erdem Çıtır için tören düzenlendi

Son dakika habere göre Giresun ve ilçelerinde önceki gün etkili olan şiddetli yağışlar sonrası yaşanan içinde bulunduğu askeri aracın Tirebolu-Doğankent yolunda menfezin çökmesi sonucu sele kapılan ve emekliliğine 18 ay kalan 1996 mezunu Uzm.J. VII. Kad. Çavuş Erdem Çıtır için Jandarma Bölge Komutanlığı’nda tören düzenlendi.


 
Giresun ve ilçelerinde önceki gün etkili olan şiddetli yağışlar sonrası yaşanan içinde bulunduğu askeri aracın Tirebolu-Doğankent yolunda menfezin çökmesi sonucu sele kapılan Uzm.J. VII. Kad. Çavuş Erdem Çıtır için Jandarma Bölge Komutanlığı’nda tören düzenlendi.
İçinde bulunduğu askeri aracın Tirebolu-Doğankent yolunda menfezin çökmesi sonucu sele kapılan Uzm.J. VII. Kad. Çavuş Erdem Çıtır’ın cansız bedeni dün akşam saatlerinde olay yerinden 4 km ileride dere yatağında bulunmuştu.

Çıtır için bugün Jandarma Bölge Komutanlığı’nda askeri tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Valisi Enver Ünlü, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, şehidin babası Namık Çıtır ile yakınları ve silah arkadaşları katıldı.

Törende yapılan duaların ardından şehidin cenazesi helikopterle memleketi Ordu’nun Çamaş ilçesine gönderildi.

Selde hayatını kaybedenUzm.J. VII. Kad. Çavuş Erdem Çıtır’ın emekliliğine 18 ay kaldığı öğrenildi.

 

***

 

Selde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran için tören düzenlendi

Giresun’da dün meydana gelen selde, bulunduğu aracın menfeze düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran için tören düzenlendi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, hastane morgundan alınarak cenaze nakil aracı ile Giresun Bölge Jandarma Komutanlığına getirildi.

Buradaki törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Giresun Valisi Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir ile diğer ilgililer ve askeri personel katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından 8 Nisan 1997 doğumlu şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi.

Şehidin tabutuna, cenaze nakil aracına taşınırken Bakanlar Soylu, Kurum ve Pakdemirli de omuz verdi.

Şehidin naaşı, daha sonra Ordu-Giresun Havalimanı’na getirildi.

Şehit, burada da Ordu Valisi Tuncay Sonel ve diğer ilgililerin katıldığı törenin ardından askeri uçakla memleketi Çanakkale’ye uğurlandı.

Doğankent ilçesinde dün meydana gelen sel dolayısıyla arama kurtarma faaliyetine katılmak için bölgeye hareket eden Kıran ve 4 jandarma personelinin daha içerisinde bulunduğu araç, Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresinde menfezin çökmesi sonucu dereye düşmüştü.

Çalışmalar sonucunda Kıran’ın naaşına ulaşılmıştı. 4 jandarma personelini arama çalışmaları ise devam ediyor.

 

***

 

Osmaniye ili Bahçe İlçesi nüfusuna kayıtlı  jandarma Uzman Çavuş Sami YILMAZ Giresun’da yaşanan sel felaketinde şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, dün Giresun ve ilçelerinde başlayan aşı yağış ve heyelan esnasında Tirebolu-Doğakent’te yakınlarında içerisinde 5 jandarma görevlisi bulunan minübüs sel sularına kapıldı.  Söz konusu araçta bulunan Osmaniye Bahçe İlçesi’nden jandarma uzman çavuş Sami YIlmaz şehit oldu.   

 

***

 

Sel felakaetinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Aykut VARIENLİ’nin Adana İli Tufanbeyli ilçesinden olduğu öğrenildi.

Şehidin naaşının bulunduğu İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından açıklandı.