Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

ŞEHİT SAYSI ARTIYOR!

ŞEHİT SAYSI ARTIYOR!
7 Nisan 2016 19:57
201

 

Nusaybin’de şehit sayısı beşe yükseldi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmalarda biri binbaşı ikisi emniyet amiri, ikisi polis memuru olmak üzere  beş güvenlik görevlisi şehit oldu.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde operasyonlar devam ederken, bugün Dicle Mahallesi’nde çıkan çatışmalarda bir binbaşı ve iki emniyet amiri şehit oldu, beş güvenlik görevlisi de yaralandı. İlçede öğleden sonra meydana gelen patlamada 2 polis daha şehit oldu. İlçede şehit sayısı beşe çıktı.

 

 

İLK ACI HABER SABAH SAATLERİNDE GELMİŞTİ

 

Dicle Mahallesi’nde sabah saat 11.40′da meydana gelen saldırıda bir emniyet amiri şehit oldu. Şehit olan polisin, Manisa Salihli nüfusuna kayıtlı olduğu ve emniyet amirliği görevi yürüten Doğan Sakarya olduğu öğrenildi.

 

ŞEHİT SAKARYA, TÖRENLE UĞURLANDI

 

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde şahit olan 5 güvenlik görevlisinde sabahki saldırıda şehit düşen Emniyet Amiri Doğan Sakarya için Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

 

 

Şehit Doğan Sakarya’nın cenaze törenine katılan vatandaşlar ardından Türk Bayrağı ile tepki yürüyüşü düzenledi…

Törene,  Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Tören, şehidin cenazesinin Devlet Hastanesi morgundan alınıp, alana getirilmesi ile başladı. Saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un şehit için dua okuması ile sona erdi. Törenden sonra şehit emniyet amirinin silah arkadaşları, şehidin cenazesini tören mangası yerine kendileri tekbirlerle ambulansa taşıdı. Şehit Emniyet Amiri Doğan Sakarya’nın cenazesi toprağa verilmek üzere uçakla memleketi Manisa’ya  gönderildi.

 

Törenden sonra bir grup vatandaş ellerinde dev Türk bayrağı ile Emniyet Müdürlüğü’nden valiliğe kadar teröre tepki yürüyüşü yaptı.

 

ŞEHİT 2 POLİSİN KİMLİKLERİ

 

Nusaybin’den Emniyet Amirleri Doğan Sakarya ve Zafer Kurt’la, Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman’dan sonra şehit olan 2 polisin daha kimlikleri açıklandı. Şehit polislerin Özel Harekat’ta bomba uzmanı olarak görevli Salih Taç ile Erkan Başpehlivan belirtildi.

 

 

 

YİNE PATLAYICI TUZAĞI

Takviye kuvvetlerin desteğiyle operasyon genişletilirken, teröristler bu kez saat 13.45 sıralarında güvenlik güçlerinin girdiği bölgede, önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada, Binbaşı Ahmet Karaman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt şehit oldu. Yaralanan 5 güvenlik görevlisi de Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şehit Binbaşı Ahmet Karaman’ın Jandarma Özel Harekat’ta görevli olduğu, şehit Emniyet Amiri Zafer Kurt’un da Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü olduğu ve Nusaybin’e geçici görevle geldiği belirtildi. İlçede meydana gelen başka bir patlamada iki polis daha şehit oldu. İlçedeki şehit sayısı beşe yükseldi.

 

 

BİNBAŞI TURGAY ÇELİK ŞEHİT PAZARTESİ GÜNÜ ŞEHİT OLMUŞTU

 

4 Nisan pazartesi günü de Nusaybin’de hainler roketatarlı saldırı düzenlemiş, saldırıda ağır yaralanan Binbaşı Turgay Çelik doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.