Dolar 32,5203
Euro 34,9397
Altın 2.439,68
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 20°C

ŞEHİT CENAZELERİNDE BU UYGULAMADAN VAZGEÇİLSİN!

ŞEHİT CENAZELERİNDE BU UYGULAMADAN VAZGEÇİLSİN!
11 Eylül 2018 10:47
125

Sözcü Gazetesinin DHA kaynaklı manşetten verdiği haberde, şehit cenazelerinin tabutunda rütbe olmaması itendi. 

 

İŞTE  O HABER

 

Şehit tabutunda rütbe olmasın

 

Her şehit haberi Türkiye’nin ciğerini bir kez daha yakıyor. Bu kez Hakkari’den gelen acı haber yine yüreklerimizi dağladı. Sözleşmeli Er Metehan İnaltekin’in cenazesi baba ocağına götürüldü, gözyaşları sel oldu. Ancak törendeki o detay yine dikkatlerden kaçmadı. Her cenazedeki gibi bu sefer de şehidin tabutunda rütbesi yazılıydı. En yüksek rütbe olan ‘şehitlik’ makamına erişen vatan evlatlarımızın, zaten tabutlarında isimleri yazılıyken bir de onları rütbe olarak ayıran bu uygulama “Şehidin rütbesi olmaz” dedirtti.

 

Şehit tabutunda rütbe olmasın

 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Metehan İnaltekin’in (25) cenazesi, memleketi Adana’da ilk olarak helallik alınması için baba ocağına götürüldü. Şehidin babası Salih İnaltekin, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

FOTO: DHA

 

Merkez Seyhan ilçesindeki baba evine götürülen şehidin cenazesini, dün oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan babası Salih İnaltekin, annesi annesi Bahar İlhantekin, yakınları ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

FOTO: DHA

 

Şehidin tabutuna sarılan babası Salih İnaltekin, gözyaşı döktü. Annesi Bahar İnaltekin ise yakınlarının desteği ile ayakta durabildi. Şehidin cenazesi daha sonra uğurlama töreninin yapılacağı Sabancı Merkez Camii’ne götürüldü.

FOTO: DHA

 

(KAYNAK : DHA)