Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

ŞEHİD ANASININ FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI!

ŞEHİD ANASININ FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI!
27 Haziran 2016 22:19
135

 

Ev aldı, oturmadan gitti kuzum”

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arslangiray’ın annesi Havva Arslangiray, “Ev aldı oturmadan gitti kuzum” diye ağıt yaktı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi kırsalında yürütülmekte olan operasyonda PKK’lı teröristlerce uzak mesafeden yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Arslangiray’ın Adana’daki baba ocağında yas var.

 

Arslangiray’ın babası Süleyman Arslangiray’ın 7 yıl önce kalp krizinden öldüğü, şehidin evin tek oğlu olduğu, 2 kız kardeşi olduğu, fabrikada çalışırken annesine daha iyi bakabilmek için uzman çavuşluk sınavına girerek 3 yıl önce kazandığı öğrenildi. Şehit Arslangiray 6 ay önce 130 bin lira kredi çekip annesine ev aldı. Şimdi o eve Türk Bayrakları asılırken anne gözyaşlarına boğuldu. 

Ağıtlar yakan anne oğluyla en son cumartesi akşamı görüştüğünü, çok neşeli olduğunu belirterek, “Ölüm yakışmadı yiğidime bir taneydi benim oğlum başka yoktu benim kuzum. Kuzum senin için mi geldi bunlar. Oğlum ‘bir gün kapını çalacaklar askerler gelecek oğlun şehit oldu derler’ derdi.

 

Kuzum, tatlı kuzum, mert kuzum, yeşil gözlü kuzum, yiğit kuzum. En son cumartesi gecesi görüştük güldü gülüştü bir şeyler anlattı. Ağustos’un 25’inden sonra geliyorum dedi. İzine geliyordu kuzum tayini yoktu daha Aralık’ta sözleşmesi bitiyordu. Ev aldı oturamadan gitti kuzum beni kiradan kurtardı ilk defa elimi soğuk suya vurmadım senin sayende kuzum, şimdi de ciğerim yandı yüzüm gülmeyecek kuzum. Babasına ağlarken şimdi de kuzuma ağlayacağız şimdi tatlı kuzum” diye feryat etti. 

Anneyi yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin naaşı saat 11.00 gibi havayoluyla Adana’ya getirilecek. Naaş önce baba evine daha sonra da cenaze töreninin yapılacağı Sabancı Merkez Camii’ne getirilecek. Öğle namazından sonra ise cenaze namazı kılınarak Asri Mezarlıktaki şehitliğe defnedilecek. Bu arada şehidin bir fotoğrafının üzerine “Atılan kurşunu taş mı sandın, göklere çekilen bayrağı gelin mi sandın, her komandoyu ölür mü sandın, seviyorum seni” yazması dikkat çekti.